Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lindermans pieļauj, ka pašvaldību vēlēšanās varētu startēt kopīgā sarakstā ar SC

Tāpat V. Lindermans sacīja, ka pašvaldību vēlēšanās “Par dzimto valodu” būtu gatava startēt kopā ar SC kopīgā sarakstā. “Kādā pilsētā mēs varam iet kopā, kādā pilsētā mēs varam iet atsevišķi. Bet lēmums tiks pieņemts tikai septembrī, oktobrī. Es domāju, ka tad būs kādas sarunas,” pieļāva V. Lindermans.
Vladimirs Lindermans jūlijā plāno sasaukt atkārtotu partijas “13. janvāra kustības” biedru kopsapulci, lai novērstu Uzņēmumu reģistra (UR) izteiktos pārmetumus un vienotos par jaunu partijas nosaukumu. Iecerēts, ka jaunais partijas nosaukums būs “Par dzimto valodu”, portālam Diena.lv pavēstīja partijas līderis V. Lindermans.

Partijas pārstāvji iesnieguši UR dokumentus, lai tiktu nomainīts partijas nosaukums, taču UR konstatējis trūkumus partijas statūtos. “Mums bija izvēle vai apstrīdēt šo lēmumu, vai labot šīs kļūdas, taču mēs nolēmām, ka labosim. Mums būs atkal sapulce jūlijā, precīzu datumu pagaidām nevaru jums pateikt,” sacīja V. Lindermans.

Partija “Par dzimto valodu” plāno startēt gan pašvaldību, gan nākamajās Saeimas vēlēšanās. Referenduma rezultāti, kurā daļa iedzīvotāju nobalsoja par krievu kā otru valsts valdou, pierādījuši, ka cilvēki būtu gatavi balsot par šādu partiju, uzskata V. Lindermans. Viņš pieļauj, ka aptuveni trešdaļa no tiem, kuri atbalstīja valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai, varētu balsot par V. Lindermana vadīto partiju. 

“Pieprasījums pēc šādas ideoloģijas bez šaubām ir, taču negrasamies startēt visur, bet tikai tur, kur par krievu valodu kā valsts valodu balsoja diezgan daudz vēlētāju. Runa ir par Latgali, par Rīgu, par Jūrmalu, par Liepāju,” portālam Diena.lv skaidroja V. Lindermans. 

Viņš gan neuzskata, ka ar savu partiju varētu sašķelt krievvalodīgo elektorātu. V. Lindermans atzīst, ka viņa partija dažubrīd kritizē Saskaņas centru (SC), taču nevēlas, lai starp abām partijām būtu asa retorika un sāktos kompromatu cīņa. “Tas nebūtu izdevīgi abām pusēm,” uzsvēra V. Lindermans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas