Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Linkaits aicinājis SM kapitālsabiedrības pārskatīt savus iepirkumus

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) aicinājis Satiksmes ministrijas (SM) kapitālsabiedrības pārskatīt savus iepirkumus, aģentūru LETA informēja SM Komunikācijas nodaļā.

Piektdien Linkaits uz pirmo tikšanos aicināja nozares kapitālsabiedrību vadību, kā arī tikās ar ministrijas darbiniekiem, lai pārrunātu jaunās valdības galvenās prioritātes satiksmes jomā. Ieskicējot savas darbības principus, Linkaits īpaši akcentēja sadarbību ar cilvēku - klientu, pasažieri, kravu pārvadātāju, kā arī vēršanos pret korupciju.

Kā pirmos darbus ministrs izcēla Eiropas Savienības (ES) finansēto lielo transporta projektu revīziju, taksometru jomas sakārtošanu, kā arī sabiedriskā transporta pārvaldības tīkla sakārtošanu, tai skaitā iepirkuma konkursa principu izvērtēšanu.

"Daudz lielāku uzmanību pievērsīsim tam, lai satiksmes nozares infrastruktūra cilvēkiem patiešām būtu ērta. Kritiski izvērtēsim to, kas notiek iepirkumu jomā, jo nav pieļaujama nekāda tolerance pret korupciju un tā sauktajām "shēmošanām"," uzsvēra Linkaits.

Ņemot vērā korupcijas skandālu Rīgas satiksmē, viņš aicināja ikvienu SM kapitālsabiedrību pārskatīt iepirkumus, īpaši tos, kas saistīti ar uzņēmēju Māri Martinsonu un viņa uzņēmumiem.

Savukārt kapitālsabiedrību amatpersonas iepazīstināja ministru ar šā brīža aktualitātēm viņu vadītājās institūcijās, kā arī paudušas apņemšanos sadarboties kapitālsabiedrību darbības uzlabošanas procesā.

Ministrs tuvākajā laikā plāno individuālās tikšanās ar kapitālsabiedrībām, lai detalizētāk iepazītos ar to darbību un kopīgi sāktu īstenot valdības deklarācijā minētās apņemšanās.

Jau ziņots, ka Saeima šonedēļ ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas - Jaunās Vienotības (JV) - politiķis Krišjānis Kariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas