Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LLPA brīdina premjeru un prezidentu par iespējamo Sprūdža demisijas pieprasīšanu

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nosūtījusi vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, brīdinot, ka būs spiesti prasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) demisiju, ja viņš nekavējoties neveiks reālas darbības, kas liecinātu par to, ka realizējot sevis iecerētās reformas, tiek ņemti vērā pilsētu argumenti.

Kā aģentūru LETA informēja LLPA pārstāve Dagnija Dižbite, vēstule šodien saņemšot Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Tajā lielo pilsētu pašvaldību vadītāji norāda uz neracionālajām reformām, ko virzot Sprudžs.

Ar ministra inicēto darbības virzienu, nav apmierināti visu deviņu lielo pilsētu vadītāji, jo tas radot draudus tālākai pašvaldību attīstībai, Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvei un apdraud iedzīvotāju labklājību. Neskatoties uz republikas pilsētu domju priekšsēdētāju nepārprotami izteiktajām bažām, līdzšinējā ministra darbība neliecinot par to, ka ministrs ir ņēmis vērā pilsētu vadītāju argumentus attiecībā uz plānotajām reformām un problēmu risināšanu.

Pilsētu domju priekšsēdētājiem nav atbalstāms, ka tā vietā, lai patlaban koncentrētu spēkus uz līdzsvarotu valsts teritorijas attīstību, tajā skaitā, nekavējoties virzot apstiprināšanai Ministru kabinetā Reģionālās attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gadam, kā tas noteikts valdības deklarācijas rīcības plānā, ministrs virza tiesību aktu projektus, kas radīšot būtiski negatīvu ietekmi pašvaldību turpmākajā darbā un tam ar likumu deliģēto funkciju nodrošināšanā.

"Latvijas pašvaldību iedzīvotāju dzīves vides attīstības un labklājības uzlabošanai, pašvaldības strādā ar mērķi attīstīt teritorijas un rast iespējas radīt jaunas darba vietas, attīstīt infrastruktūru un nodrošināt iedzīvotājiem iespējas saņemt kvalitatīvus pakalpojumus," norāda LLPA.

Tāpat lielo pilsētu mēri akcentē jautājumu par valsts budžetu 2013.gadam, cenšoties palielināt savu ieņēmumu bāzi, lai varētu veicināt pašvaldību attīstību. Strādājot pie 2013.gadam valsts budžeta izstrādes, LLPA par svarīgu uzskata nepieciešamību iedzīvotāju ienākumu nodokļa sadalījumu koriģēt, palielinot pašvaldību daļu, jo valdības pieņemtie lēmumi jau šobrīd ir radījuši papildus izdevumus pašvaldībām.

Lielo pilsētu vadītāji uzskata, ka šādu iedzīvotāju labklājības veicinošu pasākumu vietā Sprudžs virza pasākumus, kas drīzāk ir nopietns apdraudējums valsts un pašvaldību attīstībai un iedzīvotāju labklājībai nākotnē.

Vēstuli parakstījuši Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andirs Rāviņš, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs, Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas