Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

LM piedāvā pret nabadzību cīnīties ar improvizācijas teātri

Dzīvā bibliotēka, Improvizācijas teātris un vēl divi priekšlikumi ir Labklājības ministrijas (LM) idejas Eiropas nabadzības un sociālās atstumtības izskaušanas gada pasākumiem, vēstī laikraksts Diena. Tie tiks iesniegti izvērtēšanai Eiropas Komisijā (EK), kura izlems, kuram un vai vispār kādam no tiem piešķirt finansējumu.

Pasākuma Dzīvā bibliotēka dalībnieki no savas pieredzes sniegtu informāciju par tādām tēmām kā «kā izdzīvot ar vienu latu dienā» un «kā var saņemt mediķu palīdzību, ja nav naudas». Savukārt ideja Baltijas jūras un pārrobežu pasākums ir iecerēta kā aicinājums cilvēkiem no vairākām valstīm noteiktā dienā uz laiku vienoties, cīnoties pret nabadzību un sociālo atstumtību. Aktivitātes notiktu pie Baltijas jūras un Baltijas valstu sauszemes robežām.

Vēl LM piedāvāja radīt supervaroņus Inclusion-man un Inclusion-woman, kuri visā Baltijā aktīvās palīdzības nedēļā vai mēnesī aicinātu cilvēkus sniegt palīdzību tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Improvizācijas teātris tiktu rīkots kā teātra diena, kurā sociālās atstumtības riskiem pakļautu cilvēku organizācijas uzvestu izrādes, dienas noslēgumā notiktu improvizācijas teātra izrāde, kurā attēlota pašreizējā situācija un var atpazīt sabiedrībā populārus cilvēkus. Izrādei būtu nelaimīgas beigas, taču paredzēts, ka skatītāji varēs tās mainīt ar savām idejām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Plašāk par LM iecerēm lasi laikrakstā "Diena"!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas