Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Loskutovs: Latviešu politiķu nespējas uzrunāt krievvalodīgos vēlētājus iemesls - divu informatīvo telpu problēma

Komentējot trešdien pārraidē Dienas Rīts izskanējušo socialantropologa Klāva Sedlenieka viedokli, ka Latvijas valsts necenšas uzrunāt krieviski runājošos vēlētājus, vēršoties galvenokārt pie latviešu auditorijas, Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība) atzīst, ka šis apgalvojums ir daļēji patiess, taču pie izveidojušās situācijas vainojami ne tikai latviešu politiķi.

"Valsts amatpersonas runā galvenokārt latviski, un daudzi principiāli vispār tikai latviski, viņu vēstījumus atspoguļo galvenokārt latviski vēstošie plašsaziņas līdzekļi, un ar tiem iepazīstas latviešu auditorija," Dienai norādīja politiķis, piebilstot, ka "tā ir Latvijā pastāvošo divu informatīvo telpu problēma".

"Krievu valodā rakstošā prese savukārt atrodas privātās rokās un parasti pauž savu īpašnieku politiskās simpātijas, kas visbiežāk atbalsta vai nu Saskaņas centru, vai LLP/LC," uzskata A.Loskutovs. "Valsts amatpersonu viedokļi tajā visbiežāk tiek pasniegti nevis tieši, bet kā atstāsti ar attiecīgiem komentāriem. Pats par sevi šāds informācijas pasniegšanas veids nav nekas slikts, taču ja ņem vērā, ka lielākā daļa auditorijas ar "oriģinālu" nav iepazinusies, bet komentāri ir pieskaņoti konkrētas partijas viedoklim, daudziem krievvalodīgajiem rodas sajūta, ka valsts viņus ignorē," norāda Saeimas deputāts.

Pēc A.Loskutova domām, situāciju nevar uzskatīt par normālu, taču arī "atrast risinājumu ir ļoti sarežģīti". "Ir jāatrod jautājumi, kas ir vienlīdz svarīgi abām kopienām, tāpat nepieciešams, lai krievvalodīgo viedokļu līderi paustu iecietīgāku attieksmi pret latviešu politiķiem un amatpersonām, lai atbildes reakcija sekotu arī no otras puses," uzskata politiķis, norādot, ka "tam jābūt divpusējam procesam, tikai latvieši vai tikai krieviski runājošie vieni paši neko izmainīt nespēs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas