Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Loskutovs: Latviešu politiķu nespējas uzrunāt krievvalodīgos vēlētājus iemesls - divu informatīvo telpu problēma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ērce--->Loskutovs
ē
Vai Francijas, Vācijas, Kanādas, Anglijas, Nīderlandes, Austrālijas... polītiķi SPĒJ uzrunāt krievvalodīgos imigrantus savā zemē?
Lasītājs
L
Kopš kura laika latvieši savā zemē ir kopiena?
polītologs
p
Pilnīgi pareizi, latvieši savā zemē ir TAUTA, bet gruzīni, ukraiņi, žīdi, baltkrievi, krievi, utt veido KOPIENAS. Krievijā, turpretīm, latvieši ir kopiena.
  • 0
  • 0
d
Latvieši un krievi vnk. ir mentāli totāli atšķirīgi cilvēki.
lux-jā
l
Tieši tā. Pēkšņi kampaņa par krievu uzrunāšanu. Tiem,kas ir pārvarējuši lielkrievu šovinismu strādā Latvijas labā un ir tai lojāli, nekādas komunikācijas kampaņas nav vajadzīgas. Tiem, kuri dzīvo pēc Maskavas laika un kremļa ideoloģijas vai darbojas Latvijā kā kremļa čekistu kolona, tāda runāšana- kaķim zem astes. Bet tas, ka latvieši paši vainīgi, ka kreivi nerunā latviski ir fakts. Nu kāpēc katru reizi, kad kāds grūti apmācāmais vai krievu šovinists nevēlas runāt latviski, jāpāriet uz krievu alias okupantu valodu(skat. Ilvesa rakstu). Es to nedaru jau '20 gaus un neviens no tā nav nomiris. Gluži otrādi, ja redz, ka nepiekāpjas, pāriet uz latviešu. Ja par tehniskām lietām, tad ne mašīnas , ne dzīvokļa remontu krievam neuzticēšu. Ir tik daudz latviešu firmu un individuālā darba vaicēju, kas to lieliski un kulturāli izdara. Man nav vajadzīgi Vaņas, kas strādā pa roku galam un vēl šo to pievāc vai no dzīvokļa vai mašīnas. Dīvaini tie krievi, dīc bez jēgas par tiesību ierobežošanu, bet uz dzimteni nebrauc.Labi saprot, ka tur "lielas dāmas" tēlot nevarēs.
lauķe to lux
l
Allaž izlasu Jūsu komentārus ar interesi.....un kā allaž piekrītu....Arī es esmu iemācījusi ne vienu vien krievu "atcereties " latviešu valodu....Un par mašīnas un mājas remontiem varu teikt to pašu.....Nuja, bet mūsu pagastā praktiski jau arī nav neviena riktīga krieva... tie pāris ,kas ieprecējušies, reizēm ir patriotiskāk noskaņoti nekā pašu ļaudis....
  • 0
  • 0
sviests
s
Tas jau sen ir pierādījies,ka krievvalodīgajiem jau nevajag latviešu viedokli-viņi tajā nemaz neklausās,jo viņiem avīzes,televīzija piebāzta pilna ar Krievijas ideoloģiju un viņi tai svēti tic! Par kādu dialogu var būt runa ? Jauno gadu sagaida pēc Maskavas laika ,tikai nevar saprast kāpēc tik ļoti ir iekrampējušies tai Latvijas zemē? Var taču braukt uz turieni,kur ir tik labi !!! Varēs runāt ,mācīties savā valodā un miers mājās!Bet nē,vajag sēdēt šeit,baudīt visus labumus un nemitīgi d---t!
Oskars
O
Tādēļ visiem krieviem jādodas uz KRIEVZEMES PLAŠUMIEM ......
lasītājs
l
Un latviešu politiķu iztēle ir tik nabadzīga (jeb augstprātība tik liela) ka nespēj atrast nevienu problēmu kas vienlīdz interesētu arī kādu krievvalodīgo viedokļu līderi. Un no tā izriet globālais secinājums, ka Latvijas valsts necenšas (tātad nespēj) uzrunāt krievu vēlētājus. Kungi, vai nav smieklīgi?
mīkstier
m
Drīzāk iemesls ir latviešu politiķu pārāk lielā tolerance un mīkstums, cenšoties jebkurā situācijā pāriet uz krievu valodu. Jāņem piemērs no igauņiem, tiem ar nac. pašapziņu viss kārtībā.
ne vis no igauniem,
n
bet no mūsu sadzīves brālīšiem mazajiem sunīšiem,tikai rādīt zobus un izdevīgā brīdī iekost,tāds ir dabas likums un dabu mēs neizmainīsim,krievs nekad latvieti bez mugurkaula un bez zobiem necienīs.
  • 4
  • 0
cony
c
Saeimas Deputāts Loskutova kungs šajā blogā runā par valstisku un visai Latvijas tautai svarīgu problēmu t.i. divas informācijas telpas,tas principā ir šausmīgi,tas tāpat kā mēs ēstu,pārtiktu no divām dažādām pārtikām un staigātu pa divām dažādām zemēm..Zinot Loskutova augstu kompetenci daudzos jautājumos,būtu labi ka viņš ar savu neatlaidību piestrādātu pie šīs problēmas un soli pa solim rastu risinājumu,kas būtu milzīgs stimuls mūsu attīstībai,saliedētībai.
ad rem
a
Negadi ! Vai mēs neesam jau aizmirsuši,kā Loskutovs locījās pirms iecelšanas KNAB par Okupāciju un Okupācijas muzeja apmeklēšanu ???? Šeit ir vietā teiciens:''Audzini vilku(krievu) kā gribi,vienalga uz mežu (Krieviju)skatīsies.''
  • 0
  • 0
ad rem
a
Negadi ! Vai mēs neesam jau aizmirsuši,kā Loskutovs locījās pirms iecelšanas KNAB par Okupāciju un Okupācijas muzeja apmeklēšanu ???? Šeit ir vietā teiciens:''Audzini vilku(krievu) kā gribi,vienalga uz mežu (Krieviju)skatīsies.''
  • 1
  • 0
jans
j
Nekad vilks NECENTĪSIES saprast aitas valodu,lai kā aita censtos vilku iemācīt runāt un domāt tās valodā, jo galvenais vilka mērķis,neskatoties ne uz ko,ir to apēst.Nebūsim taču naivi.Pat nepalīdzēs aitas centieni runāt vilku valodā,iznākums skaidrs.
Pilnīgi pareizi,
P
ka katrs cīnās par savu komfortu,par savu valodu un mums šeit jābūt daudz asākiem un jārāda zobi un pie izdevības jākož,tāds ir dabas likums,paskatāties uz mazajiem sunīšiem,kož bez brīdinājuma,te cerēt uz sapratni,attīstītu demokrātiju nav ko,mēs esam savā zemē un mums nav kur atkāpties,jebkurš cilvēks atrodoties citā valstī ar citu valodu jūtās netik komfortabļi un nav piederības sajūtas,arī daudzi latvieši jau pēc daudziem gadiem atgriežas Latvijā tikai tādēļ,ka te ir piederības un komforta sajūta.
  • 5
  • 0
arā
a
Tāpēc jāklapē ciet un jāatņem licenze visām radio un tv stacijām, kuras ir naidīgas valsts valodai, valsts pamatiem, satversmei un latviešu tautai.
Jā...
J
Lai ''kādu'' uzrunātu, vajadzīgs ''kāds'' kas grib klausīties.....
Loms
L
Nepareizi saki problēma ir Krievalodīgo iedzīvotāju nevīžībā un necieņā pret valsti kur viņi dzīvo. Neviens neiestāstīs ka pa daudziem gadiem dzīvojot nevar iemācīties runāt Latviski un vēl kautko runāt ar divām valodām. Vai tad tā nav necieņa ? ? ?
laikam
l
vajadzētu tiesāt tos kas pieļāva tadas informācijas telpas izveidi. Citos vārdos sakot ,informatīvo karu Krievijai un tās ideju nesējiem ārpus tās mēs esam paspēlējuši vienos vārtos. Jāpadomā, kas vēl nav izdarīts lai iznīdētu šo nacionālo valsti,laikam viss.Nu varbūt vēl SC jāpaņem valdībā? Jā atļauj muļķim dievu lūgt ,tas galvu pret zemi sadauzīs.
Jānis
J
Atkal vainīgi latvieši! PSRS padomijas krieviem, kad nebija pa prātam , vainīgas bija ārvalstis. Krievu ebrejs Lindermanis ir jūsu krievu Dievs, tēvs. Tad bučojat viņus un viņu tautiešus. Krievi nekad nav izcēlušies ar domāšanu, tikai uzkundzēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas