Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LSDSP par savu nākotni lems 3.oktobrī

LSDSP partijas kongresā par turpmāko darbību lems 3.oktobrī, Dienu informēja LSDSP priekšsēdis Jānis Dinevičs. Līdz tam septembrī ir paredzētas sarunas ar potenciālajiem sabiedrotajiem par apvienības veidošanu uz 10.Saeimas vēlēšanām. Iespējamos partnerus J.Dinevičs nenosauca, norādot, ka «to loks ir pietiekami plašs». Uz jautājumu, vai sarunas notiks arī ar Sabiedrību citai politikai, kas savulaik pieteica sevi kā ideoloģiski radniecīgu politisko spēku, J.Dinevičs atbildēja: «Nevaru ne apgalvot, ne noliegt, bet, manuprāt, šī partija pusei Latvijas vēl ir lielais nezināmais».

LSDSP esot svarīgi panākt, lai kreisi centriskā politika būtu latviska, jo «šobrīd — ja ir runa par kreisi centrisku politiku, tad tā ir krieviska,» sacīja J.Dinevičs. Viņaprāt, sociāldemokrātiem vajadzētu tuvināties centram, lai «iestātos par potenciālo vidusslāni, kas ir apdraudēts». Ar šiem principiem LSDSP ies uz sarunām ar citiem politiskajiem spēkiem.

LSDSP ir vecākā Latvijas partija, tai ir vairāk nekā 100 gadi. Tā ir bijusi pārstāvēta 7.Saeimā. 2001.gadā sociāldemokrāti uzvarēja Rīgas domes vēlēšanās, pārstāvniecību tajā iegūstot arī pēc četriem gadiem. Iepriekšējā sasaukumā J.Dinevičs bija viens no domes priekšsēža vietniekiem. Šā gada jūnijā pašvaldību vēlēšanās sociāldemokrāti nepārvarēja iekļūšanai domē nepieciešamo 5% barjeru, kā arī neieguva pārstāvniecību Eiropas Parlamentā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas