Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LSDSP vēlas veidot apvienību pirms 10.Saeimas vēlēšanām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
fakti
f
Jānis Dinevičs (LSDSP) pirms daudziem gadiem pārdzīvoja vienu no atjaunotās Latvijas pirmajiem seksa skandāliem. 90. gadu vidū viņš vadīja Latvijas Aviolīnijas un, atklājot reisu uz Turciju, līdz paķēra sievu. Pēc nokāpšanas no trapa gan ilgs laiks nepagāja, kad atklājās, ka īstā Dinevičas kundze palikusi mājās... Skandāls ģimenē gan jau bija, bet Dinēvičs joprojām ir laulībā ar sievu Viju, starp citu, savu bijušo skolotāju, daudz vecāku par vīru. Vēlāk sekoja jocīgais Latvijas Aviolīniju bankrots.Dineviču dēls Dāgs, 2005. gadā kļuva krimināli slavens, sadurdams cilvēku. Dinevičs dzina pēdas savai draudzenei un iedomājās viņu meklēt kādā dzīvoklī. Vārdu apmaiņa beidzās ar diviem naža dūrieniem, ielaušanos dzīvoklī, pistoles vicināšanu. Policijai izdevās varmāku notvert tikai pēc nepilna gada. Ļoti jokaini, ka meklēšana netraucēja uzņēmējam firmu pārreģistrēt uz mātes vārda. Dinēvičam piesprieda četrus gadus nosacīti un 15 000 latu sodu. Kamēr dēls slapstījās, tēvs viņa upuri vainoja izspiešanā un vīrieti pat aizturēja policija. Upuris vien bija vēlējies saņemt Dinēviča piedāvāto kompensāciju, bet traktēt jau var visādi... Pēdējā tiesa piesprieda nosacītu sodu un kompensācijas izmaksu probācijas laikā, kompensācijas neizmaksāšanas gadījumā, dēlam būs jāizcieš tiesas noteiktais sods. Probācijas laiks ir beidzies, kompensāciju joprojām dēls nav izmaksājis, tātad turpinājums sekos – iespējami divi varianti cietums vai bēguļošana un finālā atkal cietums. Avots: LETA.
fakti
f
Dinēviču uzņēmums, kas pazīstams kā jogurta Jogijs ražotājs un kam tirgū sokas tīri labi, deviņdesmito gadu sākumā izpelnījās ievērību saistībā ar vairāk nekā 1 miljonu dolāru liela kredīta saņemšanu no Bankas Baltija. Kredītus tolaik gan ņēma un deva bez īpašas atlases, taču šāda apjoma līdzekļu uzticēšana pavisam jaunam uzņēmējam iesācējam bija visai dīvaina. Eksperti kredīta saņemšanu saistīja ar D. Dinēviča tēvu, tagadējo Rīgas Domes deputātu Jāni Dineviču, kurš tolaik bija Saeimas deputāts un vēlāk arī uzņēmuma Latavio prezidents. Jau 1995. gadā Latvijas Privatizācijas aģentūra bija spiesta konstatēt, ka kompānijas darbība valstij radījusi 12,5 miljonus latu lielus zaudējumus. Zīmīgi, ka lielākos zaudējumus radīja tieši Bankā Baltija saņemtais 1,2 miljonus latu lielais aizdevums, kuru uz 120% gadā bija veicis vēl iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Eduards Maharevs. Tolaik šādu aizdevumu izsniegšana bija ļoti populārs veids, kā bankas pārņēma savā kontrolē lielus, perspektīvus uzņēmumus. Bieži bija gadījumi, kad kredīti tika ņemti ar nolūku, jau iepriekš zinot, ka nekad netiks atdoti, taču ir zināmas arī situācijas, kad šī nauda tika aizdota tikai uz papīra, bet visi bankas izdevumi aprobežojās ar prāvu kukuli uzņēmuma atbildīgajai amatpersonai. Vēl 1995. gadā masu saziņas līdzekļos nonākusī ekonomista Ulda Oša vēstule Aleksandram Laventam liecināja, ka banka nopietni bija domājusi par Latavio privatizāciju. Interesanti, ka tieši šajā gadā savu kredītu no Bankas Baltija dabūja arī Dāgs Dinevičs.
fakti
f
- No 1993.gada septembra līdz 1995.gada septembrim Dinevičs bijis valsts akciju sabiedrības „Latvijas Aviolīnijas” (Latavio) valdes priekšsēdētājs. 1995. gada oktobrī aviosabiedrība atzīta par maksātnespējīgu. Valsts kontrole 1995. gadā pārbaudē atklāja vairākus likumpārkāpumus. Dineviča darbības laikā konstatēti šādi pārkāpumi: 1993. gada 10. decembrī noslēgts līgums ar Banku Baltija par 7 miljonus USD lielu kredītu, neievērojot statūtus. 1993. - 1995.gadā nelikumīgi aprēķināta un izmaksāta darba alga, prēmijas un piemaksas, tai skaitā arī valdes priekšsēdētājam Dinevičam LVL 6 793 apmērā. 1994. gada 15. aprīlī samaksāti USD 50 000 par 8 nedēļu ilgām apartamentu lietošanas tiesībām gadā klubā “Pueblo Canario” Spānijā uz 3 gadiem. Būdams Latavio prezidents, J.Dinevičs pārdevis aviokompānijas īpašumus — lidmašīnas un nekustamos īpašumus — ārzonas firmai „Valley Investment”, kura figurē arī Latvenergo trīs miljonu lietā, caur kuru 1998. gadā nauda tika pārskaitīta uz politiķa Andreja Panteļējeva kontu un kura Bankā Baltija ņēmusi vairāk kā 15 miljonus USD lielu kredītu. Tiesā J.Dinevičs apgalvoja, ka īpašumus pārdevis uzņēmuma interesēs, lai dzēstu parādu BB. Tāpat J.Dinevičs kā privātpersona Bankā Baltija ņēmis 127 000 LVL kredītu. Savukārt Banka Baltija ir izsniegusi vairāk kā vienu miljonu USD lielu kredītu Dineviča dēla Dāga uzņēmumam „Gosupi”.
Jautājums
J
Ok, tā grib Dinevičs sava amata saglabāšanai. Cik partijas biedru atbalsta šādu nostādni?
Anniņa
A
Dinēvičs tāds izskatīgs vīrietis, žēl, ka precēts.
Gosupi darbinieks
G
Gosupi ir parādā algas, parādā visim piegādātājiem. Konti regulāri tiek bloķēti. Visu vainu viegli novelt uz veco Viju. Ko var gribēt no 90 gadīgas sirmgalves. Bet tajā pašā laikā saimnieks braukā ar meršiem, ir jahta, sniegmocīši. Un kāda mājas uzbuvētas iesaku visiem atbraukt uz Krapi. Nenožēlosiet. Un strādnieku partija arī kaut kā jāfinansē.
Bezdievis
B
Piedodiet par atklātību, bet sākumā savairojas kā blusas, bet pēc tam taisa blusu savienības. Pēc manām domām Latvijas nākotnes politiku noteiks 3 apvienības un pāris mazie grandi: "Vienotība", "SC" un TP kopā ar LPP/LC. Kā visu stabilizētāji būs ZZ. Pārējie saglabās tikai balsu noņēmēju statusu, proti - nepārsniegs 5%. Daudz apsveicamāka būtu Domu biedru grupa vai taml, kā tā Meirovica biedrība vai to Uzņēmēju kopa. Sīkpartijām ieteiktu pievienoties vienam no šiem 4 blokiem, vai sliktākajā gadījumā - uztaisīt tiešām lielu 5.bliku, kur gan būtu tad pilnīgi visas atlikušās sīkpartijas, jo Latvijas balsotāju skaits tomēr ir ierobežots un var neizdoties saņemt šos 5%.
Timo
T
Jānomaina Dinevics. LATVIJAI ir vajadzīga stipra kreisa, nacionāla partija, tikai tad būs iespējamas pārmaiņas.
dzeris - matri'x
d
Ja TP būtu piekritusi NĪ nodoklim pēc JL varianta - lielu nodokli bagātākājiem, tad pensijas nebūtu jāmazina, tā ka Dombrovskis nemeloja, apstākļi mainijās. Sūna, iespējams, labi aizstāv policistu tiesības, bet lielajā politikā viņš varētu būt tikai klajš popilists, kuram zināmi vienkārši sarežģītu problēmu risinājumi.
urkšķis
u
vēl viens Lācars
žoržs
ž
arī vsieim kopā saliekoties viņu cerība stikt pār 5% robežu tomēr pavājas. Tomēr saparotams, ka viņus vieno zināmas ideoloģiskas līdzības, atškirībā no Vienotības, kur kopā dikti dažādu virzienu partijas sametušās.
Krauklis
K
Bet ko tur dara tas svešzemju libertas.lv ???
matrix
m
Dombrovskis par pensiju samazināšanu meloja vai nemeloja? Pret šiem meliem, Sūnas "melus" var klasificēt par neprecizitātēm, ja tādi tiešām būtu.
Jukums
J
Uzskatu, ka kopumā šī ir ļoti laba ziņa - šis varētu būt spēks, kurš beidzot aizstavēs darba ņēmēju tiesības saeimā. Tikai jaizdara vairakas lietas: 1. Jānomaina Dineviču - viņš ir absolūta antireklāma un katastrofali bojā reitingu sociāldemokrātiem. Vislabāk lai viņš pats atkāpjas un dod vietu, piemēram, A.Dobelim vai Lejiņam. 2. Steidzami vajadzīga konkrēta programma. Un arī ikdienā jāpauž sabiedrībai savs viedoklis par nepieciešamajām pārmaiņām, pat aktuālajām lietām. Pagaidam valda klusums un mēs nemaz nezinām ko tad sociāldemokrāti īsti domā, plāno, iesaka.. 3. Nedrīkst vairs būt nekādas vienošanās ar "trekno kaķu" partijām - kā Rīgas domē ar bēdīgi slaveno TP. 4. Ļoti nozīmīga ir šīs partijas attieksme pret korupciju - te nu nevar būt nekādu kompromisu. 5. Nedrīkst būt šaubu par šīs partijas sponsoriem. Jābūt garantijai, ka tiks pārstāvētas darba ņēmēju, nevis sponsoru intereses. Ka politika tiks vērsta sociālā taisnīguma virzienā - vislabāk uz Zviedrijas tipa ekonomiskā modeļa bezkompromisa ieviešanu. Ātrumā - aptuveni tā.
kgb "demokratijas" m
k
aiz katras partijas vdk draudzigais smins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas