Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Mēness aptiekas: Valdības solījums nepaaugstināt nodokļus ir stabilitātes signāls

Valdības rīcības plānā paustais solījums nepaaugstināt nodokļus līdz 2014.gadam ir vērtējams kā stabilitātes signāls visam Latvijas biznesam, ne tikai veselības aprūpei, pauda Mēness aptieku pārstāve Zaiga Barvida.

Vienlaikus viņa norāda, ka Valda Dombrovska (V) valdības pirmās 100 darbības dienas būtu vērtējamas neitrāli.

"Ir paziņojumi un solījumi. Tagad jāseko plāniem un realizācijai. Ja izdosies turpmākajos četros gados pārorientēt veselības aprūpes sistēmu prioritāri uz pacientu interesēm, tas jau būs sasniegums," uzskata Z.Barvida.

Viņa arī uzsver, ka Mēness aptieka atbalsta iniciatīvu receptēs rakstīt starptautisko zāļu nosaukumu.

Turpmāku četru gadu valdības apņemšanos nodrošināt vienmērīgu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu visā valsts teritorijā, stiprinot primāro veselības aprūpi, nodrošinot, lai pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai būtu pieejami valsts finansēti ārstu vai ārstu palīgu pakalpojumi, Z.Barvida vērtē piesardzīgi.

"Svarīgi, lai paziņotais tiktu realizēts. Piemēram, no aptieku tīkla puses, ja ambulatorajā medicīnas iestādē atbilstoši normatīvajiem aktiem var ierīkot aptieku, tad nepieciešams to skaidrot atbilstoši būtībai - tā ir veselības aprūpes sistēmas pārorientēšana pacientu interesēm. Tiek sasniegts rezultāts, ka ārsts nozīmē pacientam medikamentus, ko bez liekas pārvietošanās un ar laika ekonomiju pacients var aptiekā iegādāties un doties mājās ārstēties. No aptieku tīklu puses jau darbs veikts, lai klientam medikamenti būtu pieejami un ērti iegādājami. To var turpināt, ja noņem mītus par vertikālām integrācijām un šķēršļus, kas traucē servisu izvērst," skaidro Z.Barvida.

Jau ziņots, ka pagājšnedēļ apritēja V.Dombrovska vadītās valdības darbības pirmās 100 dienas, ko atzīmējot valdība izdeva rīcības plānu, kurā cita starpā tika pausta apņemšanās galvenos nodokļus vairs nepaaugstināt virs 2011.gadā noteiktā līmeņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas