Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NA Brokas vietā citu tieslietu ministru vēl nemeklē

Vienlaikus SAB joprojām vērtē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa (VL-TB/LNNK) atbilstību pielaidei valsts noslēpumam. Broka amatā stājās pirms apmēram pusgada. Ministre laikrakstam Diena iepriekš paziņoja, ka ir gatava vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), ja SAB neizsniegs pielaidi valsts noslēpumam. Vēl aprīlī viņa telekompānijai LNT atzina, ka pielaides neesamība būtiski netraucējot viņas darbā.
Nacionālā apvienība (NA) pašlaik nemeklē iespējamu pēcnācēju pašreizējai tieslietu ministrei Baibai Brokai, kura, iespējams, nav ieguvusi nepieciešamo pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Rīta Panorāma teica viens no NA līderiem Gaidis Bērziņš.

Par to runāt esot pāragri, jo pašlaik vēl nemaz neesot saņemta un zināma informācija no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) par pielaides piešķiršanu Brokai.

SAB lēmumu par pielaides piešķiršanu Brokai novilcināja līdz pēdējam brīdim - piektdienai, kas bija galējais termiņš. Broka piektdien atzina, ka par SAB pieņemto lēmumu vēl neesot informēta.

Raidījums Nekā personīga vēstīja, ka Brokai pielaide nav izsniegta, jo neesot skaidrības par vairākiem faktiem, kas saistīti ar Brokas kādreizējo darbību, proti, par sadarbību ar Ķemeru sanatorijas kādreizējo investoru Ominasis Latvia, kā arī jautājumiem par viņas pārstāvētās nacionālās apvienības sponsoru ietekmi uz partijas pieņemtajiem lēmumiem. Broka kandidēja maija beigās notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, taču ievēlēta netika.

Likumā ir uzskaitīti vairāki kritēriji, saskaņā ar kuriem pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem tiek liegta. Cita starpā pieeja valsts noslēpumiem tiek liegta personai, par kuru pārbaudes gaitā ir konstatēti fakti, kuri dod pamatu apšaubīt tās uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas