Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālā apvienība par nākamo prezidentu konsultējas ar Vasku, Beitneri un Lejiņu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un_ Brīvībai/LNNK _atklājusi to cilvēku vārdus, ar kuriem konsultējas saistībā ar Valsts prezidenta kandidāta izraudzīšanos.

Tā ir kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere, rakstnieks Jānis Lejiņš, komponists Pēteris Vasks un cilvēki no Rakstnieku savienības vadības,  teica Visu Latvijai pārstāvis Imants Parādnieks.

Tomēr Parādnieks nelabprāt nosauca cilvēku vārdus, kurus viņi aicinājuši izvirzīt nākamā Valsts prezidenta kandidatūru, jo tas nozīmēšot, ka šos cilvēkus automātiski saistīs ar atbalstu Visu Latvijai! un sākšoties ķengāšanās.

Viņš teica, ka inteliģences pārstāvji ir aicināti padomāt, savā starpā diskutēt un izvirzīt piemērotāko kandidatūru, par ko tālāk lems Nacionālā apvienība.

Jau ziņots par Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas (Vienotība) iniciatīvu veidot Valsts prezidenta vēlēšanu sabiedrisko padomi. Arī viņa bija noslēpumaina, kādas sabiedrības autoritātes aicinās tajā darboties un kā viņi tiks izvēlēti. Padomes sastāvu viņa solījusi atklāt līdz martam. Padome tiek veidota, lai prezidenta ievēlēšanas procesu padarītu atklātāku, norādījusi Āboltiņa.

Valsts prezidenta Valda Zatlera pilnvaras amatā beidzas 7.jūlijā un viņš nav atklājis, vai būtu gatavs kandidēt arī uz otro pilnvaru termiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas