Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nemiers Sudrabas partijā: Vairāki pieļauj aiziešanu

Kad līdz Saeimas vēlēšanām palicis gads, vairāki deputāti no parlamentā pārstāvētās No sirds Latvijai (NSL) vairs neslēpj satraukumu par partijas izredzēm tajās pārliecinoši nostartēt un varētu šo organizāciju pamest, pirmdien lasāms avīzē Diena.

Arvīds Platpers žurnālistiem atzina, ka plāno uzstāties partijas kongresā, kas 28. oktobrī notiks Ķegumā. "Mēs esam skaitliski maza partija, kurai ir labas idejas, bet opozīcijā tās ir grūti īstenot," sacīja Platpers. Ja kongresā nesaņems skaidru atbildi, kā No sirds Latvijai varētu attīstīties, politiķis pieļāva iespēju kļūt arī par neatkarīgo deputātu.

No sirds Latvijai līdere Inguna Sudraba Dienai negribēja komentēt atsevišķu deputātu viedokļus līdz kongresam, kurā plānots runāt par gatavošanos Saeimas vēlēšanām un vērtēt piedāvājumu tajās. Par NSL 12. Saeimas vēlēšanās nobalsoja 6,85%, Saeimā to pārstāv septiņi deputāti. Divi no viņiem – Ringolds Balodis, kuru NSL deleģējusi arī darbam Nacionālās drošības komisijā, un Romāns Mežeckis nav NSL biedri. Mežeckis, kurš nesenajās pašvaldību vēlēšanās kandidēja Jūrmalas domes vēlēšanās no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), jau vairāk nekā gadu nepiedalās Saeimas darbā slimības dēļ. Pirms vietējām vēlēšanām uz dažām sēdēm gan viņš bija ieradies. Piektdien ar Mežecki Dienai sazināties neizdevās. Sudraba sacīja, ka deputātam ir darba nespējas lapa, tāpēc viņa varot tikai novēlēt kolēģim veselību.

Balodis Dienai apstiprināja, ka uz 13. Saeimu vairs nestartēs NSL sarakstā. Viņš arī neplāno pievienoties partijai KPV.LV, uz kuras dibināšanas kongresu bija ieradies kā viesis. Savukārt gan Platpers, gan Silvija Šimfa pieļāva, ka varētu arī nekandidēt vēlēšanās. 

Esot NSL biedri, kurus uztrauc tas, kādu iespaidu uz partijas tēlu atstāj Sudrabas darbošanās parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, kas vērtē tā sauktās oligarhu lietas ietvaros noklausītās sarunas.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 2. oktobra, avīzē Diena!

Top komentāri

Akurāters
A
taisnība, sudrabas tēls komisijā izteikti sū*īgs , kas rada akurāt tādu pašu iepaidu uz šo partijeli kopumā
Raimonds
R
Oligarhu sarunu izmeklēšanas komisijas atklātajās sēdēs var skaidri redzēt Sudrabas patiesās vērtības. Kā ekspertus saaicinājusi daudzus Lemberga čomus un metas virsū visiem, kas ar šo sarunu publicēšanu centās izgaismot oligarhu problēmu. Mans vienīgais viedokli - viņa ir nekrietna sieviete.
ievēlēta par Jūrmalas izsaimniekoša
i
Šitie visi ar Trukšņa, Mežecka un Baloža atbalstu ir ievēlēti par Jūrmalas izsaimniekošanas naudu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas