Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nils Sakss kļuvis par kustības "Par labu Latviju" portāla redaktoru

Par kustības Par labu Latviju! (PLL) portāla redaktoru kļuvis jaunais literāts Nils Sakss (īstajā uzvārdā Nils Konstantinovs). Pats N.Sakss pievienošanos kustības komandai skaidro ar vēlmi "palīdzēt kultūrai", savukārt kustības preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs, jautāts, kā N.Sakss izvēlēts šim amatam, sacīja: "Tik detalizēti nevaru pateikt, kā tas notika." Arī uz jautājumu, vai kustību nemulsina N.Saksa skandalozā slava, preses pārstāvis atbildēja izvairīgi.

Portālā, par kura redaktoru kļuva N.Sakss, ir atrodama informācija arī par Tautas partijas un LPP/LC izveidotās apvienības ar tādu pašu nosaukumu aktivitātēm, tomēr A.Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe norādīja, ka tas ir kustības, nevis apvienības portāls. Tiesa gan, PLL padomes priekšsēdētāja Andreja Ēķa sabiedrisko attiecību konsultants Pāvils Raudonis Dienai atzina, ka "uzreiz nevar atbildēt" uz šo jautājumu.

Pēc A.Marcinkēviča teiktā, apvienībai PLL būšot sava mājaslapa. Kustības interneta lapā, pēc viņa teiktā, nav liegts likt arī politiķu foto un ziņas par apvienības aktivitātēm, ņemot vērā, ka pusi no sestdien dibinātās politiskās organizācijas valdes pārstāv kustība.

Pats portāla redaktors savā slejā atzīst, ka "pilnīgi godīgi un atklāti varu apsolīt – jūs šeit neatradīsiet nevienu "objektīvu" materiālu". Mēs intervēsim tikai ar kustību PLL saistītus cilvēkus vai vismaz tādus, kuri mūs atbalsta. Mēs rakstīsim pārsvarā par lietām, kuras ir saistītas ar PLL darbību. Kā ekspertus mēs citēsim ļaudis no PLL rindām. Un aicināsim balsot par apvienību PLL."

N.Sakss, kā viņš pats raksta par sevi, pēc profesijas ir žurnālists, avīzes Diena žurnālistu skolas absolvents, rakstījis avīzēs, žurnālos un dažādos portālos, bet pēc aicinājuma - rakstnieks. N. Sakss ir grāmatas "Paradīze atnāks ārieša izskatā" autors, "Sātana bībeles" tulkotājs un izdevējs. Viņam ir sava izdevniecība "Severīns".

Pamatojot stāšanos portāla redaktora amatā, N.Sakss redaktora slejā raksta, ka viņš arī turpmāk labprāt rakstītu grāmatas, taču, ka viss turpināšoties tā, kā izskatās, pēc pārdesmit gadiem vairs nebūšot neviena, kam grāmatas lasīt. Tā esot viņa mana galvenā rūpe. "Un tādēļ esmu šeit. Godīgums atmaksājas," vēsta N.Sakss un pauž viedokli, ka nemaz nav nokļuvis sliktā kompānijā – Ēriks Stendzenieks, Kristiāna Lībane-Šķēle, Ieva Plaude-Rēlingere, A.Ēķis, Edgars Zalāns un "citi Latvijas kultūrai tīri reāli ir devuši vairāk nekā zili, zaļi, sarkani, "vienoti" un visādi citādi". "Tāpat kā kustībā apvienojušies uzņēmēji, kuri māk nopelnīt daudz naudas un daudz samaksāt nodokļos, jo kultūra un māksla tomēr nav lēts prieks. Reāli domājot, mans ieguldījums šeit un tagad palīdzēs kultūrai daudz nopietnāk nekā jebkas cits, ko es varētu uzrakstīt vai padarīt," uzskata portāla redaktors.

A.Marcinkēvičs, komentējot N.Saksa līdzšinējo darbību, bija izvairīgs un, piemēram, attiecībā uz grāmatu "Paradīze atnāks ārieša izskatā", kur aplūkots nacisms, norādīja, ka šī grāmata nav kustības sarakstīta.

Plašākā sabiedrībā viņa vārds izskanēja saistībā ar autortiesību skandālu ap Kārļa Ulmaņa dzīvesgājumam veltīto muzikālo drāmu Vadonis Nacionālais teātrī (NT). N.Sakss tiesā iesniedza civilprasību pret drāmas libreta autoru Kasparu Dimiteru un NT par autortiesību aizskārumu, zaudējumu un morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu. Prasībā lūgts uzlikt par pienākumu arī noslēgt ar N.Saksu autora līgumu. No N.Saksa blogā publicētās sarakstes, kuras patiesumu nenoliedza ne K.Dimiters, ne komponists Zigmars Liepiņš, redzams, ka izrādes scenārija rakstīšanā K.Dimiters ar viņu sadarbojies, par to bijis informēts arī Z.Liepiņš.

Top komentāri

Streits
S
Labāk būtu mazliet iesprindzis, saņēmies un tomēr kļuvis par geju…
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas