Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

NRTP pieprasa LNT skaidrojumus par "Jaunā viļņa" pārraidēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilmārs
I
Krievu rīkots pasākums ar izbraukumu tuvējās ārzemēs. Ko tur cepties? Latviešu valodā nav titru, nav tulkojuma. Baigi vajag?! Kas grib - tāpat visu saprot, ne jau velti visa dzīve Padlatvijā nodzīvota. Bet, kas nav dzīvojis, lai mācās valodu. Tuvākos gados, tā tik un tā būs arvien vairāk vajadzīga, jo latviešu vairāk nepaliks, tikai mazāk.
...
.
Visu cieņu latviešu valodas tulkojumiem, bet Džeksona bēru koncerta tulkojums nebija baudāms (labi, ka internetā varēja noskatīties oriģinālā ( to, salīdzinot ar LNT versiju, skatīties izvēlējās pat tie ģiemenes locekļi, kas angļu val. nezin), savukārt Eirovīzija iemidzina jau ar pirmajām dziesmām... te vismaz ir ko paklausīties, gan konkursantu, gan zvagžņu vidū.. Srat citu, daudzi krievu raidījumus un filmas skatās tēpēc, ka ir nevis pa virsu ierunāts turlkojums, bet gan subtitri. Jau sen gaidu, kad arī LTV būs filmas oriģinālvalodās ar subtitriem latviešu valodā...
cīrulis
c
LNT vienmēr meklē idiotiskus attaisnojumus. Nu kā var būt tiešraide ar nobīdi. Vai nu ir tiešraide vai nu nav, jo, vai tad mēs varam aizturēt arī savu dzīvi un konkrēto mirkli piedzīvot stundu vēlāk, lai gan pats fakts notiek reālajā laikā? LNT kārtējo reizi raisa man vēmienu
Tie
T
Mana subjektīva velme būtu dzirdēt tulkojumu JV dziesmu tekstiem
Tie
T
NRTP uzbraucieni jau sen nevienu neuztrauc :)
abet
a
cilvēkiem bez gaumes === kategorīski nepiekritu. cilvēki bez gaumes šovus vispār neskatās. bet tiem tur gaume - slikta, degradēta, plebeiska - bet ir.
i
i
kāpēc ekrānā rāda,ka tā ir tiešraide,ja viss tiek rādīts ar laika nobīdi.
heh
h
Šī fotogrāfija, manuprāt, lieliski ilustrē šī pasakuma būtību tādu, kādu to redzu es - deģenerātu šovs cilvēkiem bez gaumes.
ix
i
mācieties valodas!! mani tracina ka oskara ceramoniju mēģina tulkot, dzeksona bēru pārraidi tulkotāji vienkārši sapurgāja, lai skan vilnis krieviski!!!
jolanta
j
1. par reklāmām tiešraides laikā. Vai kāds domā, ka tiešraižu gadījumā netiek raidītas reklāmas?Vai tiešām nevienam nav gadījies dzirdēt, ka dažkārt tādos gadījumos vadītāji pat piesaka reklāmas. Vai nevienam nekad nav gadījies piedalīties pasākumos vai koncertos, ko raida tiešraidē. Patiešām norisēm uz skatuves tiek ieturēta pauze. Nav jau obligāti jāsastingst. Vienkārši pāris minūtes nekas nenotiek. 2. Tie kas baidās no Latvijas pārkrievošanās, var gulēt mierīgi. Lūk, ir pienākuši tie laiki, kad Latvijā neviens vairs nespēj nodrošināt sinhrono tulkojumu no krievu valodas, bet no angļu valodas spēj. Eirovīziju taču arī tiešraidē translē,( vai es maldos?), un tur ik gadu Streips vairāk vai mazāk spēj iztulkot, pat stulbus jokus. Pieņemiet mani darbā, vismaz titru tulkošanu varētu nodrošināt.
tpk
t
Ai nu tak ja grib izmācīt vajag aizliegt vienu dienu raidit un bus i viss tulkojums utml. a mums tik baltiem cimdiņiem ...
zvirbulēns
z
Ingūna Sudraba ar koncertā manīta, drusku pārsteidza, bet tad, visu apdomājot, tomēr nē!
Ilmārs
I
Vilni jau skatās galvenokārt tie, kas krieviski saprot. Kur problēma? Tīrs krievu pasākums. Kāpēc tur vēl latviešu valodu pīt iekšā?
antons
a
es labāk skatos hoķi LTV7, tur viss notiek latviešu valodā, laba spēle, Ozo super!
Rrr
R
Nu gan atraduši par ko cepties. komentētāji te savākušies labu labie likumu ievērotāji. NRTP viņu darbs ir šitādas lietas kārtot, bet vai visiem šiem nomelnotājiem kāds maksā? Neizslēdzu, ka daļa komentētāju ir partiju roklaižas vai konkurentu (LTV7, TV3 vai citu programmu) darbinieki, kam nagi niez pakasīties. Vispār šī neiecietība pret krievu valodu mūs jau ne vienu vien reizi ir padarījusi par muļķiem, bet liela daļa t'ādi arī ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas