Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

OCTA nozare pērn radījusi zaudējumus

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) 2010.gada OCTA apdrošināšanas darbības rādītājiem, aizvadītais gads raksturojams, kā lejupslīdes "zemākā punkta" pārvarēšanas gads. Kaut arī kopumā 2010.gadā vērojama neliela tirgus situācijas stabilizācija, tomēr pagājušais gads OCTA apdrošināšanas nozarē noslēgts ar negatīvu bilanci.

Izvērtējot OCTA apdrošināšanas nozares darbību 2010.gadā, analizējot piekritušo atlīdzību prasību un nopelnīto prēmiju attiecību, izdevumu un nopelnīto prēmiju korelāciju, aizvadītais periods OCTA apdrošināšanas nozarē tiek noslēgts ar zaudējumiem.

"Kaut arī sāk iezīmēties OCTA apdrošināšanas tirgus atlabšana, jāatzīst, ka ekonomiskās lejupslīdes periods uz apdrošināšanas tirgu ir atstājis dziļākas sekas, nekā mēs to vēlētos, ko arī spilgti atspoguļo 2010.gada dati,” portālam Diena.lv skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

2010.gadā tika noslēgti 1 174 721 OCTA apdrošināšanas līgumi, kas ir par 5 032 līgumiem vairāk kā 2009. gadā. Būtiski, ka salīdzinājumā ar 2009.gadu arvien lielāku popularitāti iegūst 12 mēnešu līgumi. Šajā pozīcijā 2010.gadā vērojams kāpums par gandrīz 5% jeb 24’514 līgumiem.

Saskaņā ar LTAB rīcībā esošo informāciju, salīdzinājumā ar 2009.gadu kopējais ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) skaits, par kuriem iesniegti zaudējumu pieteikumi, nav būtiski mainījies. Tomēr salīdzinājumā ar 2009.gadu, par 14,4% pieaudzis ar Saskaņoto paziņojumu reģistrēto CSNg skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas