Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Oktobrī sarucis visu Saeimā ievēlēto partiju reitings

Oktobrī atbalsts krities visām Saeimā pārstāvētajām partijām, tomēr visstraujāk tas samazinājies Jaunajai vienotībai, nacionālajai apvienībai Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) un Saskaņai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Popularitātes kritumu piedzīvojušas gan koalīcijas, gan opozīcijas partijas. Neraugoties uz to, ka atbalsts Saskaņai ir samazinājies par trešdaļu salīdzinājumā ar pagājušā gada izskaņu, šis politiskais spēks aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos oktobrī, par Saskaņu būtu gatavi balsot 12,9% vēlētāju, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā septembrī.

Pēc Saskaņas seko ļoti līdzīgi četru citu partiju rezultāti, kuru vidū starpība ir statistiskās kļūdas robežās. Zaļo un zemnieku savienībai atbalstu pauduši 8% aptaujāto, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, un VL-TB/LNNK, kurai atbalstu pauduši 7,3% aptaujāto, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā septembrī.

Jaunajai konservatīvajai partijai atbalstu pauduši 6,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet Jaunajai vienotībai - 6,5%, kas ir straujākais popularitātes kritums - 1,8 procentpunktu apmērā.

Tālāk seko Attīstībai Par! ar 5,2% atbalstu, kas ir 0,9 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Savukārt partiju KPV LV, kuras reitings jau ilgstoši bijis krietni zem 5% atzīmes un kura oktobrī guvusi 2,5% atbalstu, ir apsteigusi Saeimā neiekļuvusī partija Progresīvie, kurai atbalstu oktobrī pauduši 2,8% aptaujāto, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Taču līdz ar partiju popularitātes samazināšanos par pieciem procentpunktiem pieaudzis to vēlētāju skaits, kas vai nu nezina, par ko balsot, vai arī atbild, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Šobrīd tādu ir jau 43,2%. Tas ir augstākais rādītājs šogad.

SKDS partiju reitingi tapuši, aptaujājot 909 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Top komentāri

Latgalīts
L
Es SKDS datiem neticu. Pirms 13. saeimas vēlēšanām SKDS tā meloja, ka ausis svila- ZZSam reitingi kāpa vai debesīs. Nevar taču tik pamatīgi kļūdīties. Kurai partijai vairāk naudas- tai augstāki reitingi.
Nepūtiet pīlītes,
N
un nestāstiet muļķības, ka valstī ir vēl kāds muļķis, kas gaida vecās komunistu maukas un zagļus ZZS atpakaļ! Ja nu vienīgi NRA, Kaktiņš un Freimanis pats, savas organizācijas aptaujājot. Tur tad arī tās 907 balsis plus Saskaņs, Jūle, Dirdzis un Aļdis. Ak jā, vecene ar zilo degunu - LL!
Vai par slktu darbu jāmaksā vairāk?
V
Kāpēc pat sabiedrībā pašām nepopulārākajām partijām tiek palielināts finansējums?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas