Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Opozīcija ceturtdien gaidāmajā balsojumā Saeimā neatbalstīs eiro ieviešanas likumprojektu

Opozīcijā esošie politiskie spēki - apvienība Saskaņas centrs (SC) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - ceturtdien gaidāmajā balsojumā neatbalstīs nedz eiro ieviešanas likumprojektu, nedz steidzamības statusa noteikšanu tā pieņemšanai.

SC un ZZS neatbalstīs eiro ieviešanas likumprojektu, jo pašiem iedzīvotājiem jābūt iespējai lemt par eiro ieviešanu no 2014.gada,  apliecināja gan SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins, gan ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska.

Agešins skaidroja, ka iepriekš Saeimas balsojumā SC arī neatbalstīja eiro ieviešanas likumprojekta nodošanu komisijām, tāpat SC deputāti neatbalstīja šo likumprojektu balsojumā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

ZZS turpina konsekventi neatbalstīt eiro ieviešanas likumprojektu, jo tautai jādod iespēja izlemt šo jautājumu, uzsvēra Jurševska. Viņa norādīja, ka netiks atbalstīta arī steidzamības noteikšana likumprojekta virzības statusam. Valdošās koalīcijas mērķis esot panākt steidzamības noteikšanu ar divām trešdaļām balsu, lai par šo jautājumu nebūtu iespējams rosināt referenduma rīkošanu, piebilda ZZS pārstāve.

Satversmes 75.pantā noteikts, ka "Ja Saeima ar ne mazāk kā divu trešdaļu balsu vairākumu pieņem likuma steidzamību, tad Valsts prezidents nevar prasīt šāda likuma otrreizēju caurlūkošanu, to nevar nodot tautas nobalsošanai un tas ir izsludināms ne vēlāk kā trešā dienā pēc tam, kad Prezidents pieņemto likumu saņēmis."

Kā ziņots, jautājums par eiro ieviešanas likumprojektu tiek pārrunāts arī ar opozīcijas partiju pārstāvjiem, jo tas ir ļoti svarīgs un valdības pienākums ir diskutēt par to arī ar opozīciju, uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas