Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Opozīcija pārliecināta par pilsoņu atsaucību pabalstu griestu atcelšanai bez īpašām kampaņām

Opozīcijas deputāti pagaidām neplāno atvēlēt finanšu līdzekļus īpašas pārliecināšanas kampaņas sarīkošanai par pabalstu griestu atcelšanu, lai šis jautājums nonāktu līdz referendumam.

Māris Kučinskis (Par labu Latviju, PLL) aģentūrai BNS sacīja, ka šis jautājums ir tik aktuāls, ka īpaša pārliecināšana, viņaprāt, nebūs nepieciešama.

“Atšķirībā no citiem gadījumiem šis jautājums ir pārāk aktuāls, un cilvēki būs aktīvi, taču mēs skaidrosim, kāpēc nepieciešams pabalstu griestus atcelt,” sacīja M.Kučinskis.

Viņš uzsvēra, ka māmiņu algas ir ārkārtīgi svarīgas, un atzina, ka demogrāfijas jautājumi pašlaik PLL “tīri organiski" izvirzījušies par prioritāti, kas pašlaik esot viskliedzošākā.

Nacionālās apvienības deputāti savukārt sacīja, ka varētu sagatavot informāciju par pabalstiem un izplatīt to kopā ar aicinājumiem atbalstīt Satversmes grozījumus par izglītību valsts valodā.

Jau ziņots, ka parakstu vākšana par Nacionālās apvienības ierosinātajiem grozījumiem Satversmē par izglītību valsts valodā un likumiem par sociālo pabalstu griestiem, visticamāk, notiks vienlaikus.

37 Saeimas opozīcijas deputāti, izmantojot Satversmē noteiktās tiesības, šonedēļ pieprasīja Valsts prezidentam neizsludināt trīs likumprojektus, kas paredz saglabāt sociālo pabalstu ierobežojumus līdz 2014.gada beigām. Ja to atbalstīs desmit tūkstoši pilsoņi, tas var novest līdz referendumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas