Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Ozoliņa: prezidenta kanceleja ierāvusi sabiedrību debatēs, ko darīt Zatleram

Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir jābrauc uz 9.maija svinībām Maskavā, uzskata politoloģe Žaneta Ozoliņa. Taču šim jautājumam esot arī otra puse. Viņa veltīja nelielu kritiku Valsts prezidenta kancelejai, kas, atklājot ziņu par 9.maija svinībām Maskavā, iespējams, vēlējusies noskaidrot sabiedrības viedokli, pirms izlemt, vai Valdim Zatleram svinībās Maskavā piedalīties.

“Man kā cilvēkam, kas vērtēt starptautiskos notikumus, nav gluži pieņemama forma, kā par to runā Latvijas publiskajās debatēs. Ja no Valsts prezidenta kancelejas nāk ziņa, ka ir mājiens par to, ka, iespējams, šī mājiena rezultātā kāds kaut kur brauks, un netiek skaidri pateikts, kāpēc, kā un kas, man tas atgādina polittehnoloģisku spēli – še jums pusgatava ziņa, ko jūs darīsiet. Esam ierauti debatēs, ko darīt.”

Ž.Ozoliņa uzskata, ka tas izdarīts tādēļ, lai pārbaudītu sabiedriskās domas viedokli, taču ārpolitikā, viņasprāt, tas nebūtu pieņemams. Ārpolitika nebalstās uz polittehnoloģiju, bet konkrētiem principiem un ārpolitiskiem mērķiem. Diemžēl Latvijas Krievijas attiecībās šī konteksta man pietrūkst, sacīja eksperte.

Jau rakstījām, ka pagājušajā nedēļā Valsts prezidenta kanceleja izplatīja informāciju, ka V. Zatlers tiek gaidīts uz 9.maija svinībām Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

V.Zatlers vēl neatklāj, kā rīkosies. Savukārt Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess iepriekš licis noprast, ka ielūguma saņemšanas gadījumā viņš dotos uz Maskavu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas