Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabriks aiziet no Vienotības, lai pievienotos Attīstībai/Par!

Vienotības Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks nolēmis aiziet no partijas, lai pievienotos apvienībai Attīstībai/Par!.

Kā aģentūru LETA informēja Pabriks, "lēmums nav bijis viegls, taču tam nevajadzētu būt pārsteigumam ne Vienotības oficiālajiem, ne neoficiālajiem vadītājiem".

Pabriks skaidro, ka nu jau pāris gadus visos iespējamos formātos un forumos ir runājis par plašu patriotisko un eiropeisko partiju koalīciju 13.Saeimas vēlēšanām, lai nākamajā parlamentā būtu pārstāvēti jauni un pieredzējuši politiķi, kurus vieno eiropeiskas vērtības, modernas un taisnīgas Latvijas vīzija. "Diemžēl sīkumainība, intrigas un vēlme par katru cenu saglābt vecos politiķus, kuru laiks ir pagājis, liedza to izdarīt. Par nožēlu jāatzīst, ka spilgti šie netikumi izpaudās nu jau manas bijušās partijas Vienotība šaurā loka lēmumos," norāda Pabriks.

Atvadoties viņš novēl veiksmi visiem biedriem un draugiem Vienotībā, taču vienlaikus aicina viņus "darbos, nevis tikai nosaukumā parādīt Jauno Vienotību - izbeigt paklausīgu klusēšanu, piesedzot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) neizdarības valdībā, mainīt partiju, nevis tikai piešpaktelēt fasādi".

Politiķis skaidro, ka ir izvēlējies pievienoties Attīstībai/Par! tāpēc, ka tā spējusi savās rindās pulcēt vairāk nekā 1300 jaunu, enerģisku un moderni domājošu cilvēku. "Es darīšu visu, lai palīdzētu nākamajā Saeimā ievest jaunus cilvēkus ar labu izglītību un pasaules pieredzi. Es redzu un ticu, ka viņi deg par taisnīgu, modernu un drošu Latviju," pārliecināts Pabriks.

Eiroparlamentārietis ir pārliecināts, ka "bez jauna iesaukuma Latvijas politikā, bez mazas revolūcijas parlamentā un valdībā, Latvija turpinās stagnēt".

Viņš atkārtoti uzsver, ka lēmums par aiziešanu no Vienotības nebija viegls, jo ir racionāls cilvēks un politikā viņa prāts biežāk uzvar pār sirdi, bet šoreiz "emocijas un racionāli argumenti ir vienā pusē". Pabriks redzot, ka viņa kā pieredzējuša politiķa misija esot palīdzēt jauniem cilvēkiem politikā, palīdzēt Eiropas vērtībām Latvijā.

"Es nevēlos turpināt vecās politikas tradīcijas, runājot par jaunu politiku. Es nebūšu izkārtne, kas vēlīgi dod politisku svētību jauniem politiķiem Latvijā. Esmu gatavs strādāt melnu muti, lai Attīstībai/Par! iegūtu sabiedrības uzticību un uzvarētu Saeimas vēlēšanās. Jā, es kandidēšu Saeimas vēlēšanās, jā, esmu gatavs jebkuram darbam, jā, es uzskatu, ka drosme un enerģija mainīt nepareizu lietu kārtību ir lielākais deficīts Latvijas politikā," sava paziņojuma noslēgumā pauž Pabriks.

Top komentāri

mm
m
Pabriks Lunkanais. Tekalē pa partijām kā sesks.
prognoze
p
No viena OIK kantora uz otru? Pūcem un Pavļutam TAGAD ir nauda, spriežot pēc masīvās un dārgās reklāmas kampaņas. OIK oligarhija pie varas grib noturēties un savu projektu sponsorē. Bēda priekš šiem bandīteļiem, ka ar lielu naudu šoreiz var būt nepietiekami. Paliks ēzeļa ausu īpašnieks un Abrenes izandelētājs Artis bez siles un projektu Par pēc fiasko vēlēšanās neviens vairs nesponsorēs. Lai gan korupcijas vecdinozauru blicītē Vienotība situācija nav diezko labāka. Iespējas ar uzviju atgriezties pie siles minimālas, bet rijēju un kampēju daudz.
reptilis
r
Nu,re vēl viena maska kritusi...un tas ir labi - vieglas politiskās smiltis Pabrikam...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas