Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināta - Anulējot vienu no AKKA/LAA licencēm, videonomām nebūs jāmaksā par autortiesībām

Tā kā Kultūras ministrija (KM) anulējusi Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūrai/Latvijas Autoru apvienībai (AKKA/LA) atļauju veikt mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz audiovizuālo darbu nomu, no 1.janvāra videonomu īpašniekiem nebūs jāmaksā par autortiesībām.AKKA/LA Komunikācijas nodaļas vadītāja Agnese Kārše portālam _Diena.lv _skaidroja, ka licence anulēta pēc pašas aģentūras lūguma, jo videonomu ir maz un pašreizējā situācijā īstenot autortiesību administrēšanu ir dārgi un autoriem neizdevīgi.

Tādējādi no 1.janvāra nebūs neviena, kas Latvijā veic šo autortiesību administrēšanu.

Licences attiecībā uz citām jomām AKKA/LA joprojām ir spēkā, uzsvēra A.Kārše. Anulētā atļauja ir viena no 12 AKKA/LAA izsniegtajām atļaujām, kas reglamentē tās darbu un atļauj veikt autoru mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz dažādu veidu autoru darbiem un dažādiem to izmantojumu veidiem.

KM interneta lapā pieejamā informācija liecina, ka AKKA/LA ir saņēmusi atļauju veikt autoru mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz publisku izpildījumu, retranslēšanu par kabeļiem, izplatīšanu, raidīšanu, reproducēšanu u.c.

Paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis liecina, ka šā gada 8.oktobrī Kultūras ministrija anulējusi 2007.gada 12.marta atļauju AKKA/LAA veikt mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz autoru darbu nomu un īri, kā arī uzdevusi līdz 2010.gada 1.janvārim veikt visas nepieciešamās darbības atlīdzības sadalei par autoru darbu nomu un īri un tās pievienošanai 2010.gada sadales plānam. Licence tiek anulēta no nākamā gada 1.janvāra.

Šogad kopumā AKKA/LAA saistībā ar autortiesībām šajā jomā iekasējusi 313 latus.

Videonomu īpašniekiem noteiktā maksa ir 10% no summas, kas tiek iekasēta par pakalpojumu, bet ne mazāk kā pieci santīmi.

KM informē, ka autoriem likumā noteiktajā kārtībā ir tiesības iesniegt ministrijā lūgumu izdot atļauju veikt mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz autoru audiovizuālo darbu nomu un īri.

(papildināta 4. un pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas