Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Brigmanis: Seska kandidatūra Valsts prezidenta amatam netiek apspriesta

Liepājas mēra Ulda Seska (Liepājas partija) kandidatūra Valsts prezidenta amatam netiek apspriesta, pirmdien žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Tās ir vienas no daudzajām baumām, kas cirkulē. Protams, ka viņš netiek apspriests. Nav aktuāla pašlaik viņa kandidatūra," viņš teica.

Brigmanis šaubījās, vai ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu, lai gan tieši viņa vadītās frakcijas deputātiem nav vienprātības par Valda Zatlera atkārtotu ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

"Mums kandidatūras pašreiz nav," norādīja ZZS Saeimas frakcijas līderis.

Viņš arī nenoteikti atbildēja uz jautājumu, vai ceturtdien pēc koalīcijas Saeimas frakciju deputātu kopsēdes, uz kuru aicināts esošais Valsts prezidents Valdis Zatlers, varētu tikt panākta vienošanās par Zatleru kā kopīgu koalīcijas kandidātu.

"Jūs gribat, lai es atbildu 22 deputātu vietā, es to nedarīšu. Es atbildēšu tikai par sevi un savu balsi," pavēstīja Brigmanis. Pēc viņa teiktā, ZZS deputātiem jautājumā par Valsts prezidentu būs brīvais balsojums.

"Ja es varētu būt tēvs un māte vienā personā, tad varbūt es to viņiem varētu pateikt – dariet tā, bet šeit ir daudz kas vairāk, te ir cilvēki ar brīvu izvēli, viņiem katram ir savs mandāts, nevar cilvēkiem uzspiest to, kas nav pieņemams," uzskata ZZS Saeimas frakcijas vadītājs.

Arī Sesks sarunā noliedza, ka ZZS tiktu apspriesta viņa kandidatūra. Viņaprāt, patlaban vissvarīgākais Saeimai, kas Valsts prezidentu apstiprina, kā arī sabiedrībai būtu izvērtēt līdzšinējā prezidenta četru gadu laikā paveikto. Un tikai pēc Zatlera prezidentūras izvērtējuma varētu sākt diskutēt par kādu citu kandidatūru valsts vadītāja amatam, norādīja Sesks.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pirmdien žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sanāksmes apstiprināja, ka citi prezidenta amata kandidāti netiek apspriesti.

"Citus prezidenta amata kandidātus mēs neesam sākuši apspriest. Kā zināms, Vienotība jau vairāk nekā pirms mēneša paziņoja, ka atbalsta Zatleru, un ceturtdien paredzēta koalīcijas frakciju tikšanās ar Zatlera kungu šoreiz jau kā ar prezidenta amata kandidātu," atbildēja premjers.

Premjers Saeimas deputātu tikšanās laikā ar Zatleru nepiedalīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas