Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Brigmanis turpinās vadīt Latvijas Zemnieku savienību

Sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā vienbalsīgi par partijas priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts Augusts Brigmanis.

Brigmanis bija vienīgā kandidatūra uz partijas priekšsēdētāja amatu, kuru bija izvirzījušas visas 54 LZS reģionālās nodaļas.

Par LZS priekšsēdētāja pirmo vietnieku tika ievēlēts satiksmes ministrs Uldis Augulis, par kuru nobalsoja 201 delegāts. Par otro vietnieku ievēlēts Saeimas deputāts Vitauts Staņa, kurš saņēma 103 delegātu balsis. Kopumā kongresa delegātiem balsošanai tika izsniegti 350 biļeteni, no vēlēšanu urnām tika izņemti 337 biļeteni.

Par Andreju Staķi nobalsoja 36 delegāti, par Miervaldi Krotovu - 47, par Aivaru Dronku - 23, par Staņislavu Šķesteri - 90 delegāti.

Atšķirībā no citām partijām, kur parasti līderis iesaka valdes locekļus, Brigmanis nenosauca sev vēlamo valdes locekļu uzvārdus. Tieši otrādi, viņš paziņoja, ka ir gatavs strādāt ar tiem, kurus izraudzīsies kongresa delegāti.

Kongresā tiks ievēlēta arī LZS valde desmit cilvēku sastāva - pa diviem no katra reģiona (Rīga, Vidzeme, Kurzeme, Zemgale, Latgale). Tiks ievēlēta Revīzijas komisija un goda tiesas priekšsēdētājs.

Sakarā ar to, atbilstoši LZS statūtiem, par priekšsēdētāju tika balsots atklāti, un Brigmanis šajā amatā tika ievēlēts vienbalsīgi.

Pateicoties delegātiem par dāvāto uzticību, Brigmanis teica, ka šo vienbalsīgo balsojumu uzskata arī par atbalstu visai saliedētajai komandai, kas vadīja LZS aizvadītos divus gadus.

Saskaņā ar LZS statūtiem kongresā ir jāievēl divi partijas priekšsēdētāja vietnieki. Uz šiem amatiem reģionālās nodaļas ir izvirzījušas sešus kandidātus - Uldi Auguli, Andreju Staķi, Vitautu Staņu, Miervaldi Krotovu, Aivaru Dronku un Staņislavu Šķesteri.

Katram kongresa delegātam vēlēšanu biļetenā no izvirzītajiem kandidātiem ir jāieraksta divi uzvārdi. Par priekšsēdētāja vietniekiem tie ievēlēti tie divi kandidāti, par kuriem tiks nodots visvairāk balstu.

Kongresā tiks ievēlēta arī LZS valde desmit cilvēku sastāva - pa diviem no katra reģiona (Rīga, Vidzeme, Kurzeme, Zemgale, Latgale). Tiks ievēlēta Revīzijas komisija un goda tiesas priekšsēdētājs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Brigmanis dzimis 1952.gadā, trīs reizes precējies, viņam ir trīs bērni.

Izglītību ieguvis Jelgavas 4.vidusskolā un Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā.

Par LZS priekšsēdētāju pirmo reizi ievēlēts 2000.gadā. 2002.gadā ievēlēts 8.Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, kļuvis par ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju.

2006.gadā ievēlēts par 9. Saeimas deputātu, bet 2010.gadā - arī par 10.Saeimas deputātu.

Vairākkārt pārvēlēts LZS vadītāja amatā.

(papildināts ar informāciju par ievēlētajiem A.Brigmaņa vietniekiem.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas