Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināta - Dombrovskis: šobrīd atteikties no atbildības veselības jomā būtu TP bēgšana

Premjers Valds Dombrovskis (JL) norāda, ka situācijā, kad veselības aprūpes nozīmīgākais posms – stacionāri - ir "faktiska finansiāla sabrukuma priekšā", paziņot par atteikšanos no politiskas atbildības par veselības nozari patiesībā nozīmētu aizbēgt no problēmas, nevis to risināt.

"Kā valdības vadītājs es skaidri apzinos, ka jautājums par veselības aprūpes finansējumu ir jārisina nekavējoši un, ja TP atteiksies no atbildības par šo cilvēkiem vitāli nozīmīgo nozari, koalīcijā steidzamības kārtā tiks pieņemts lēmums par to, kura partija virza nākamo ministru. Ja tā būs JL atbildība, mēs būsim gatavi rīkoties un apturēt tos nepieļaujamos procesus, kas veselības aprūpē šobrīd notiek," norāda premjers. Tajā pašā laikā viņš apzinās, ka izteikumi par veselības jomas atbildību šobrīd ir tikai Gundara Bērziņa (TP) pozīcija, par kuru Tautas Partija līdz šim vēl nav uzrunājusi Jauno Laiku.

Viņš atgādina, ka veselības ministre vēl aizvien nav varējusi izskaidrot, kādēļ tieši slimnīcas ir skāris līdz pat trijām reizēm lielāks finansējuma samazinājums iepretī citām izdevumu pozīcijām veselības aprūpes budžetā.

TP ir zaudētāji un šī ir viņu pēdējā agonija, komentējot partijas apsvērto nodomu atsaukt savu veselības ministru, aģentūrai LETA sacīja JL valdes loceklis un Saeimas deputāts Ainārs Latkovskis. Latkovskis uzsvēra, ka tieši TP ir vainīga pie pašreizējās situācijas un pie tā, ka nauda, lai glābtu valsts budžetu, bija jāatņem pat pensionāriem. "Vēsture izdarīs savas korekcijas, un nākamajā parlamentā TP vairs nebūs," uzskata Latkovskis.

Jau vēstīts, ka Veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) jaunpieņemtais ārštata padomnieks G. Bērziņš lūgs Tautas partijas valdi atsaukt veselības ministri, ja netiks piešķirti papildus līdzekļi veselības jomai. Tad par veselības nozari jāuzņemas atbildība Jaunajam laikam un tieši bijušajai veselības ministrei Ingrīdai Circenei (JL), viņš paziņoja LNT raidījumā 900 sekundes.

"Politiskā cīņa veselības lokā ir jāpārtrauc. Mans piedāvājums - pirmdien 17:00 Tautas partijas valdē, ja nebūs atrasts risinājums starp finanšu ministru, premjeru, veselības ministru, atsaukt veselības ministri; pieprasīt Ingrīdu Circeni, kas ir grozījumu autore 50 miljonu nogriešanai bez motivācijas, nekavējoties ielikt amatā," jau diskusijas sākumā paziņoja G. Bērziņš. Viņš uzskata, ka neviens pacients, neviena dzīvība politiskās cīņas dēļ nedrīkst tikt apdraudēta, bet pēdējie budžeta grozījumos 50 miljonu apcirpšana veselības nozarei notikusi "šantāžas veidā".

I. Circene atgādināja, ka TP vada veselības nozari sešus gadus. Viņa norādīja, ka līdzekļu samazinājums ir veselības ministra kompetence. "Tautas partija balsoja par šiem samazinājumiem, skaidri apzinoties, kādi tie ir. 20% samazinājumi ir visās nozarēs," uzsvēra I. Circene.


(papildināta ar 4. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas