Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināta - Līdz šim nobalsojuši 51 000 vēlētāju

Iespēju nobalsot iepriekš kopš trešdienas līdz šodienai izmantojuši 51 004 cilvēki jeb 3,42% vēlētāju. Nobalsot iepriekš var vēl piektdien no plkst. 10 līdz 16, bet vēlēšanu diena Eiropas parlamentam un pašvaldībām ir sestdien, kad iecirkņi būs atvērti no plkst. 7 līdz 22.

Vislielākā vēlētāju aktivitāte vakar un šodien ir bijusi Rīgā, kur nobalsojis 19 601 vēlētājs jeb 4,76% balsstiesīgo. Tāpat iepriekšējā nobalsošana salīdzinoši aktīvi izmantota Latgalē, kur nobalsojuši 8456 jeb 3,53% vēlētāju. Pēc tam seko Vidzeme - 12 161 jeb 3,02% vēlētāju, Kurzeme - 5100 jeb 2,49% vēlētāju un Zemgale - 5686 jeb 2,45% balsstiesīgo.

2005.gada pašvaldību vēlēšanās pirmajās divās iepriekšējās balsošanas dienās Latvijā nobalsoja 44 920 jeb 3,17% vēlētāju, bet 2001.gadā - 37 177 jeb 2,78% balsstiesīgo, vēsta LETA.

Rakstiskas sūdzības Centrālā Vēlēšanu komisija  (CVK) līdz šim nav saņēmusi, savukārt dažādus zvanus no vēlētājiem gan, aģentūrai LETA stāstīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

CVK ir saņemtas sūdzības, ka atsevišķās pašvaldībās kandidātu saraksti ir izdrukāti pārāk maziem burtiem, tāpēc nav salasāmi. Vairākos iecirkņos pie izejas nav bijušas brīvi pieejamas vēlēšanu zīmes, kas domātas, lai dotu vēlētājiem iespēju nobalsot aizklāti - lai vēlētājs varētu pamest iecirkni ar pilnu vēlēšanu zīmju komplektu.

CVK aicina vēlētājus ņemt līdzi uz vēlēšanu iecirkņiem paziņojumus, jo tajos ir minēts vēlētāja kārtas numurs, taču tas nav obligāts balsošanas dokuments, tam ir tikai informatīva nozīme. Ja vēlētājs ir iekļauts vēlētāju reģistrā, tad nobalsot var arī, ja paziņojums nav saņemts vai ir nozaudēts.

"Pašlaik ir sajūta, ka šīs vēlēšanas cilvēki uztver emocionālāk nekā citas un ir vērojams lielāks aizdomīgums, neiecietība vienam pret otru gan no novērotājiem, gan atsevišķiem vēlētājiem," pirmās balsošanas dienas novērtēja K.Bērziņa.

Rīt vairs nedrīkst notikt aģitācijas pasākumi ne vidē, ne plašsaziņas līdzekļos.

(papildināta no 4.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Neprognozē rindas iecirkņos vēlētāju kārtas numuru nezināšanas dēļ

Kopā ar biļeteniem vēlētāji saņem veikala reklāmu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas