Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta - Novembrī pieaudzis TP ziedotāju skaits un ziedojumu summas

Novembrī strauji pieaudzis Tautas partijas (TP) ziedotāju skaits, un arī ziedojumu summas pārsvarā nav mazākas par 500 latiem un sasniedz pat vairākus tūkstošus latu, vēsta BNS, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā atrodamo informāciju.

Novembrī vien TP saņēmusi 17 ziedojumu, bet līdz tam pēdējie ziedojumi saņemti tikai vasarā.

Pēc KNAB datiem, lielāko summu - 17 000 latu - partijai nav žēlojis uzņēmējs Gundars Spalis, kurš ir valdes loceklis vairākos uzņēmumos - "OK Būvmateriāli", būvniecības projektu uzņēmumā "Zeltiņu centrs" un arhitektūras un projektēšanas pakalpojumu uzņēmumā "P.M.G.".

Salīdzinoši lielas summas ziedojuši arī citi uzņēmēji - Margarita Brikmane (9000 latu), Igors Tračums (2000 latu), Māris Upmacis (1500 latu), kā arī TP ilggadējais biedrs Andris Ārgalis, oktobra sākumā ziedojot 6000 latu, un TP parlamentārais sekretārs un "Lattelecom" padomes loceklis Reinis Bērziņš, kurš partijai atvēlējis 1000 latu.

Pārējie ziedotāji TP atvēlējuši mazākas summas - no 200 līdz 500 latiem.

Bez Ārgaļa ziedojuma oktobrī iepriekšējais ziedojums saņemts vien augustā.

BNS atgādina, ka TP vadītāja krēslā novembrī atgriezās Andris Šķēle.

LETA ziņo, ka otrajā vietā novembrī ziedojumu apmēra ziņā ir ierindojusies partija "Sabiedrība citai politikai", kurai ziedoti 5418 latu. Vislielāko summu - gandrīz 5000 latu - ziedojis SIA "New Rosme" izpilddirektors Edgars Štelmahers.

Partijai "Pilsoniskā savienība" novembrī saziedoti 2243 latu, no tiem lielāko daļu - 1425 latu - ziedojis Arnolds Jānis Smiltnieks, bet 437 latu - Krišs Džems Ligers.

Partijai LPP/LC novembrī kopumā saziedoti 3005 latu, taču partijas kasē ieripojuši vien 1005 latu, jo novembrī ir atmaksāts SIA firmai "Dace" ziedojums 2000 latu apmērā, ko, acīmredzot partija uzskatījusi par nelikumīgu.

Partijai "Jaunais laiks" pagājušajā mēnesī saziedoti 1230 latu, no tiem 1000 latu ziedojis Alis Baltbārzdis.

Apvienībai "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" novembrī ziedoti 1000 latu, Zaļo un Zemnieku savienībai - 1090 lati, Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 800 lati, partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - 431 lats, bet Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība saņēmusi vienu ziedojumu 200 latu apmērā no izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes.

Savukārt Tautas saskaņas partijai, partijai "Saskaņas centrs", Latvijas Zaļai partijai un Latviešu Zemnieku savienībai novembrī ziedojumi nav bijuši.

(pievienotas pēdējās sešas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas