Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināta - Par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā izvirza Rīgu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
post scriptum
p
starp citu, Ūmeō, ko vairāki rakstītāji nosaukuši par mazu pilsētiņu, ir viena no Zviedrijas attīstītākajām reģionālajām pilsētām. Ūmeō ir Norrlandes, kas ir viens no lielākajiem SWE reģioniem, galvaspilsēta. Tajā ir izcilas mācību iestādes. Labākie SWE zobārsti nāk tieši no Ūmeō universitātes medicīnas fakultātes. Tur ir ārkārtīgi attīstīta infrastruktūra. Ūmeō ir izcili progresīva pilsēta. Rīga nestāv pat tuvu, btw. Āmen.
Absolūtais Nezinītis
A
Slikta izvēle! Ļoti slikta! Cēsis vai Liepāja būtu arī tūristu redzes loka paplašināšanai. Re, kā Zviedrijā kāda pilsētele gūs pasaulē vārdu..
annele
a
Vispār jau Turcijas galvaspilsēta ir Ankara, nevis Stanbula (Istanbula)
Berta
B
Kultūras ziņā Rīga pat blakus nestāv Cēsīm vai Liepājai. Tajās pilsētās vēl ir saglabāta latviskā kultūra.
Aleks
A
Rīgai drusku būtu jākaunas. Un arī žūrijai no Latvijas puses. Zinot Latvijas specifiku, atraduši ar ko sacensties- lielā ūdensgalva Rīga ar mazajām Cēsīm un Liepāju. Tāpēc vien jau šīs abas pilsētas ir uzvarētājas. Krīzes laikā ir amorāli mazā valstī aicināt sacensties, ieguldīt sacensībā lielus līdzekļus un tad atzīt, ka uzvar pilsēta ar lielāko budžetu un starptautisko lidostu. Kultūras ministrijas ierēdņiem vajadzēja jau sākumā nosaukt Rīgu un netaisīt demokrātiju, kuras nav.
KLM
K
Ierosinu par Eiropas kultūras galvaspilsētu pasludināt Maskavu, tur vismaz rupju trīs burtu vārdu uz sētām raksta krieviski, bet pie mums to pašu raksta svešvalodā (krieviski)
ES fane
E
Piekrītu te rakstītajam, ka, izvirzot šim statusam jebkuru citu pilsētu, ne galvaspilsētu ,ieguvēji būtu daudz vairāk. Tūristi atbrauks līdz Rīgai un gūs maldīgu priekšstatu, ka Rīga = visa Latvija, bet tā tak nebūt nav. Arī iedzīvotāju aptaujas liecina, ka Liepāja ir pelnījusi šo godu. www.esmaja.lv
zinta
z
Un kur tad var ar Rīgas pieteikumu iepazīties? Norādītajā mājas lapā tāds vidusskolnieka sacerējums vien ir.
zane
z
tiesaam zeel, ka riiga. eiropas kulturas galvaspilseeta butu bijusi lieliska iespeja, ko izmantot liepajas atdzivinashanai. viesi, kas brauktu uz liepaju sha vai ta dotos ari uz rigu.
bea
b
tieši tā - un vēl arī tās konjuktūristes - solvita un aiva
Oskars
O
KUR KRIEVU KAROGS , VAITAD KRIEVU PARTIJAS LĪDZ TAM LAIKAM BŪS IZDZĪTAS NO Latvijas - RĪGAS .
prognoze
p
Tūlīt pie lielās naudas siles klāt būs lielās "kultūras speciālistes" diana, zanda un brigita... Pasardi Dievs Rīgu un Latviju no šīm monstrienēm...
lala
l
Parasti jau valstis cenšas parādīt vēl kādu savu pilsētu. Bet ko lai dara, ka Latvijā ir tikai Rīga.... Žēl, ka šoreiz galvaspilsēta nepastāvēja maliņā.
Nu
N
ceresim ,ka Rigaa vel lidz tam laikam runaas kads latviski.
žoržs
ž
Nevajag Eiropai Rīgu [..] Cēsis un vienīgi Cēsis - latviskās kultūras glabātāju! =========================== Vajag Eiropai gan Cēsis, gan vēl jo vairāk - Rīgu. Tomēr, ja runājam par Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, tad tas nav nekāds etniskās kūltūras festivāls. Eiropas kultūra pirmkārt ir pilsētu kultūra. Un pilsētās ir dažādība un kultūru sajaukums, kas arī ir to vērtība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Rīgas pieteikums Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014. statusam

kult[rix] - Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014. - mājas lapa

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas