Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināta - SKDS: ZRP reitings noslīdējis zem 5%

Viņš gan norāda, ka "šeit nevar vilkt piecu procentu barjeru, jo to velk savādāk". "Tas ir būtisks kritums, kurš tomēr nepārsteidz. Ir jāredz konteksts. Kas bija tie iemesli, kādēļ cilvēki tik lielā skaitā balsoja par Zatleru? Tā bija cerība uz pārmaiņām. Ja skatāmies, kādā veidā tika veidota jaunā valdība, jāsaka - ar katru dienu tapa skaidrāks, ka nekādu pārmaiņu nebūs.

Drīz vien iezīmējas, ka valdību varētu vadīt tas pats premjers, Saeimas priekšsēdētāja varētu būt tā pati iepriekšējā. Likumsakarīgi rodas jautājums - kur ir tās pārmaiņas? Kaut kādi ministri nomainīti - tās ir pārmaiņas. Bet vai tās ir tās pārmaiņas, uz kurām cerēja puse no Latvijas balsstiesīgajiem iedzīvotājiem, kuri aizgāja un referendumā nobalsoja par parlamenta atlaišanu. Tas bija ļoti spēcīgs lēmums, kurā cilvēki paziņoja - mēs gribam pārmaiņas. Notiek vēlēšanas, un viss ir pa vecam - premjers tas pats vecais, Saeimas priekšsēdētāja tā pati. Gribu īpaši pievērst uzmanību, ka šie divi nav tikai amati. Šie amati nes milzīgu simbolisku slodzi. Mēs redzam, ka simboliskā līmeni jaunievēlētā vara saka, principā, tas pats vecais tiek turpināts," sacīja A.Kaktiņš.

Oktobrī strauju popularitātes kritumu piedzīvojusi Zatlera Reformu partija (ZRP), kuras reitings ir noslīdējis jau zem 5%, liecina pētījuma centra SKDS oktobrī veiktās aptaujas rezultāti.

"Zatlera Reformu partijas popularitāte ir diezgan strauji sadilusi. Tā ir pat zem pieciem procentiem. Mūsu aptauja liecina, ka, ja atkārtotas vēlēšanas būtu notikušas pāris nedēļu pēc 11. Saeimas vēlēšanām, tad mazāk nekā 5% no visiem balsstiesīgajiem vairs balsotu par ZRP," intervijā Dienai sacīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš. 

ZRP pārstāve Daiga Holma Dienai norādīja, ka "sešu deputātu aiziešana uz brīdi radīja būtisku nestabilitātes un varbūt pat zaudējuma sajūtu". "Ja reitings mērīts šajā emocionālajā brīdī, tad nav pārsteigums, ka tas ir tik zems. Taču realitāte pierāda, ka situācija nebūt nav tik nestabila - pieci ZRP ministri šobrīd aktīvi strādā, norit konstruktīvs darbs pie 2012.gada budžeta un ZRP nešaubās, ka ministru kompetence un padarītie darbi jau tuvākajā laikā situāciju vērsīs par labu," uzsvēra D.Holma.

Pēc viņas teiktā, partija ir tapusi ļoti īsā laikā, tāpēc turpmākajos mēnešos liels darbs tiks ieguldīts tās stiprināšanā -  reģionālo struktūru izveidē, partijas domnīcas darbības aktivizēšanā, padomes izveidē un darbā ar partijas biedriem.

(papildināts ar pēdējām divām rindkopām)



Top komentāri

XXX
X
ZRP reitingu jāskatās kontekstā ar citu partiju reitingiem. ZZS un VL!-TB/DNNL reitings, kritot ZRP reitingam nemainījas. Savukārt pieuga Vienotības un SC reitings. Secinājums - ZRP ir pretējo (vienotības un SC) viedokļu veidojums, kas acimredzami atspoguļojās koalīcijas partnera izvēles procesa. CS nav valdībā tikai pateeicoties Vienotībai. ZRP ir deputati, kas atbalsta SC idejas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas