Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - TP valde Šķēlem piedāvās atkal vadīt partiju

Tautas partijas valdes locekle Vineta Muižniece portālu Diena.lv informēja, ka šodienas valdes sēdē noskaidrosies, vai Andris Šķēle piekrīt atgriezties partijas vadītāja amatā. Tautas partijas kongress gaidāms novembra beigās un, lai arī šogad nebija paredzēta partijas vadības pārvēlēšana, paredzams, ka tāda tomēr tiks sarīkota. Tas noskaidrosies šodienas valdes sēdē uz kuru uzaicināts Andris Šķēle.

“Viņš nav atteicie, un tas ir labs signāls,” V.Muižniece atbildēja uz jautājumu, cik liela ir iespēja, ka A.Šķēle atgriežas partijas vadītāja amata krēslā.

Diena.lv nav izdevies sazināties ar pašu A.Šķēli.

“Manuprāt, izšķirošais arguments ir tas, cik aktīvi to vēlas partija. Mareks Segliņš [līdzšinējais partijas priekšsēdētājs] arī vairākkārt ir uzsvēris, ka krīzes laiks ir izaicinājums, kam ir vajadzīgi ļoti spēcīgi tautsaimnieciski domājoši politiķi. Segliņam ir liela izpratne, ka akcenti šajā situācijā ir jāmaina,” klāstīja V.Muižniece.

Viņa sacīja, ka reģionālās nodaļas, aizklāti balsojot, izteikušas savu viedokli par A.Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā un “valde ir saņēmusi diezgan daudz vēstuļu”. Pēc V.Muižnieces teiktā, nodaļu biedri pauduši – tik izšķirīgā situācijā, kāda pašlaik ir Latvijā, kur ir nepieciešams skaidrs redzējums un piedāvājumi, kā iziet no krīzes, nepieciešami tādi līderi kā Andris Šķēle. Viņš valstī grūtā situācijā šādus risinājumus jau ir piedāvājis, A.Šķēles pārākumu pamatoja V.Muižniece.

"Es viņu redzētu kā ministru prezidentu nākotnē," savu viedokli pauda valdes locekle.

Šķēles līdzdalība politikā to padarītu profesionālāku, viedokli pauž bijušais premjers, valdes loceklis Aigars Kalvītis. Viņaprāt, īpaši pēdējā laikā vērojams ļoti liels diletantisms. Ja spēcīga personība atgriežas, tas padarīs politisko darbību sekmīgāku. A.Kalvītis uzskata, ka A.Šķēles atgriešanos tomēr lielā mērā var saistīt tikai ar nākamajām Saeimas vēlēšanām, bet ne pašreizējo laiku. “Šobrīd jau viņš nav nekādā publiskā amatā.”

“Katram cilvēkam ir brīvas tiesības darīt, ko viņš vēlas. Savā laikā es atnācu uz Tautas partiju pateicoties Andri Šķēlem un Gundaram Bērziņam. Un es joprojām uzskatu, ka tie ir lieli politiķi un lielas personības politikā. Andra atgriešanās ir ļoti nozīmīga Latvijas valstij.”

Viņš atturējās komentēt, kā A.Šķēles atgriešanās politikā varētu ietekmēt partijas popularitāti. Uz jautājumu, vai partijā ir vienprātīga nostāja par A.Šķēli, viņš atbildēja: “Tajā lokā ar ko es kontaktējos, aizspriedumus pret Šķēli neesmu dzirdējis.”

Savukārt partijas biedre Vaira Paegle ir pret A.Šķēles atgriešanos politikā. Tā ir zināma panika, jo tuvojas vēlēšanas, bet partija zaudē ietekmi, viņa skaidroja partijas biedru vēlmi atkal partijas vadībā redzēt bijušo līderi.

“Nekad nebūšu pārliecināta, ka tas, ko viņš dara būs vienīgi Latvijas tautas interesēs. Vēsture ir bijusi tāda, kas ir liecinājusi pretējo. Šobrīd valsts to nevar atļauties, jo mēs zinām, kur mēs šobrīd esam,” savu nostāju pret A.Šķēles atgriešanos politikā pamatoja V.Paegle.

Tomēr viņa prognozē, ka viņas viedoklim publiski daudzi nepiekritīs. “Domāju, ka tas ir smags brīdis mums visiem - tādā ziņā, ka tautā, kur ir intelektuāli, spoži cilvēki, nav cita varianta,” komentēja V.Paegle.

“Kad Šķēle atgriezīsies, tad es paziņošu, ko darīšu,” viņa atbildēja uz jautājumu, kā rīkosies, ja A.Šķēle stāsies partijas priekšgalā.

"Pēdējā laikā mums no reģionālajām nodaļām un partijas biedriem ir liela interese par šo jautājumu un to nevar atstāt bez ievērības," iepriekš izteicās partijas preses sekretārs Arno Pjatkins. Šobrīd nav zināms, vai iespējamā atgriešanās varētu būt līdz ar nākamajām Saeimas vēlēšanām, vai arī agrāk, jo "diskusijas šovakar vēl ir priekšā".

(papildināta ar V.Paegles viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

TP mēri: Šķēles pieredze dotu iespēju krīzes apstākļos strādāt veiksmīgāk

Muižniece aicinās Šķēli domāt par startēšanu vēlēšanās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas