Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

papildināts (11:03) - Cilinskis: Tautai, kas neciena savus varoņus, nav nākotnes

Tautai, kas neciena savus varoņus, nav nākotnes, komentējot savu apņemšanos pretēji valdības lēmumam tomēr 16.martā doties pie Brīvības pieminekļa, piektdien žurnālistiem uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK).

Viņš apliecināja, ka 16.martā godinās karavīrus dievkalpojumā Doma baznīcā, noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī Lestenes Brāļu kapos. Tāpat Cilinskis dosies pie Brīvības pieminekļa arī 17.martā, lai godinātu tos 189 sabiedriskos, politiskos darbiniekus un inteliģences pārstāvjus, kuri parakstīja Latvijas Centrālās padomes parakstīto memorandu, aicinot atjaunot Latvijas valstiskumu, iestājoties pret abiem okupācijas režīmiem.

Cilinskis arī uzsvēra, ka 16.marta gājienā piedalās kā Latvijas pilsonis, nevis ministrs. Pilnu Cilinska runu lasiet šeit.

Vienlaikus viņš vēlreiz apstiprināja, ka, ja nepieciešams, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra krēslā kā pēcteci redz savu partijas biedru Romānu Naudiņu, taču "valdībai ir visas iespējas ļaut man šo darbu turpināt".

Saeimas deputāts Romāns Naudiņš, kurš ir ministrijas parlamentārais sekretārs, bet šo amatu zaudē reizē ar ministra demisiju, vēl nevarēja pateikt, vai piekristu kļūt par ministru. Galvenokārt tāpēc, ka šis priekšlikums, kuru publiski izteica Cilinskis, viņam esot negaidīts un par to viņš uzzinājis tikai no medijiem. Ja šo piedāvājumu izteiks arī valdības vadītāja, tad vispirms Naudiņš konsultēsies ar savu ģimeni.

Kopā ar savu ģimeni Naudiņš būs arī 16.martā Valmierā un līdz ar to karavīru piemiņas pasākumos Rīgā nepiedalīsies.

Ja Naudiņš kļūtu par ministru, tad vēlētos, lai ministrijas parlamentārais sekretārs ir Cilinskis, ar kuru kopā ir strādājis pēc valdības apstiprinšanas janvārī. Šājā laikā jau ir izdevies veikt ministrijā pozitīvas pārmaiņas, teica gan Naudiņš, gan Cilinskis..

Ministrijā ir nomainīti arī vairāki ierēdņi. Valsts sekretāra Aleksandra Antonova vietā ir Guntis Puķītis, kurš ministrijā jau ilgu laiku bija strādājis, bet ministra Edmunda Sprūdža (Reformu partija) laikā viņu aizrotēja uz Kultūras ministriju. Mainījies ir arī administrācijas vadītājs un viens valsts sekretāra vietnieks, bet ''pārējie valsts sekretāra vietnieki strādā labi un šo darbu var turpināt,"' ceturtdien sacīja Cilinskis.

Rīkojumu par ministriju parlamentāro sekretāru iecelšanu arī paraksta premjers un tāpēc, visticamāk, koalīcija izšķirs to, vai Naudiņš un Cilinskis varētu apmainīties amatiem.

Jau vēstīts, ka, jau ceturtdien Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis pateicās pašvaldību vadītājiem par līdzšinējo sadarbību, solot vietējiem līderiem "tādā vai citādā statusā sadarboties arī turpmāk".

Dienas aptaujātie vietējie līderi veltīja ministram atzinīgus vārdus, ar kuriem neskopojās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis un viņa vietnieks Auces novada mērs Gints Kaminskis (ZZS), kurš sacīja: "Tas nav normāli, ja vienā gadā mums būs trīs ministri. Einārs Cilinskis ir sācis labi strādāt, un viņam nevajadzēja ieskriešanās laiku." 

Ciliniskis jau iepriekš paziņoja, ka 16.martā pretēji valdības lēmumam dosies pie Brīvības pieminekļa. Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) ceturtdien izplatītā paziņojumā norādīja - ja ministrs šo nodomu apstiprinās arī piektdien savā preses konferencē, tad viņam būs jāatstāj amats.

Papildināts ar 5.-9.rindkopu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas