Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināts (13:00) - SC vēlas apturēt Citadeles pārdošanu

Saskaņas centrs (SC) aicina Saeimu uzdot valdībai apturēt visas ar valstij piederošās bankas Citadele pārdošanu saistītas darbības līdz grozījumu valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā pieņemšanai, portālu Diena.lv informēja SC.

SC deputāti arī bija iesnieguši atbilstošu lēmuma projektu izskatīšanai ceturtdienas Saeimas plenārsēdē. Vasarā parlamentā tika iesniegti arī likuma grozījumi, lai panāktu Citadeles pārdošanas atlikšanu un pieņemtu atsevišķu likumu bankas atsavināšanai.

"Neskatoties uz Saeimā virzīto likumprojektu par nepieciešamību izstrādāt un apstiprināt atsevišķu likumu a/s Citadele banka atsavināšanai, nesagaidot tā izskatīšanas pabeigšanu, Ministru kabinets (MK) jau ir nolēmis, ka investora meklējumus valdību konsultēs Francijas banka Societe Generale," norāda Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš. Viņš arī uzskata, ka šobrīd Citadeles pārdošanai nav labākais laiks.

Šī iecere gan neguva Saeimas vairākuma atbalstu, to neatbalstīja neviena no koalīcijas partijām, un lēmuma projekts tika noraidīts, vēsta aģentūra LETA.

Grozījumus valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā patlaban nodoti vērtēšanai Saeimas komisijās.

Papildināts ar priekšpēdējo rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas