Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināts (17:55) - RP un NA nostiprina bloku — vai nu abi valdībā, vai neviens; Vienotībai tā šķiet bērnišķība

Reformu partija (RP) un Nacionālā apvienība (NA) divpusējās sarunās vienojušās nostiprināt sadarbību valdībā šis Saeimas laikā. Tas nozīmē — ja viena no partijām vairs nav valdībā, tad no tās aiziet arī otrs politiskais spēks, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija.

Abu partiju pārstāvji apstiprināja, ka ir notikušas to divpusējās konsultācijas. Uz vaicāto, vai informācija par panākto vienošanos atbilst patiesībai, NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka nevarot to noliegt.

Reformu partijas līderis Edmunds Demiters par sarunām izteicās vispārīgāk: "Mēs vienojāmies šīs Saeimas laikā koordinēt savu rīcību. Domāju, ka esmu pateicis pietiekami izsmeļoši."

Vienotības vadītāja un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa sarunā ar portālu Diena.lv sacīja, ka NA, nebalsojot par budžeta nodošanu skatīšanai Saeimā, ir rīkojusies bezatbildīgi un bērnišķīgi, savukārt Reformu partija līdz šim budžeta veidošanas procesā bijusi konstruktīva un bijis iespējams rast kompromisus arī saistībā ar tās prioritātēm. Tomēr RP bloķēšanās kopā ar NA uzskatāma par bērnišķību.

"Bloķējoties ar bērnišķīgu, pats tāds kļūst. Es tomēr ceru, ka Reformu partija pa šiem gadiem ir augusi un apzinās sevi kā nobriedušu politisku spēku un ka darbs valdībā nav nekāda smilškaste," teica Āboltiņa.

Viņa arī vēlreiz uzsvēra, ka premjers turpinās konstruktīvi runāt ar NA un citiem koalīcijā pārstāvētajiem spēkiem un neviens nav pieņēmis lēmumu par kādām izmaiņām koalīcijā un ZZS pieaicināšanu.

"Pašlaik neviens neizskata iespēju par koalīciju bez Nacionālās apvienības, bet par turpmāko varēsim konkrēti secināt pēc divpusējo sarunu noslēgšanās," rezumēja Vienotības vadītāja.

Arī premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzsver, ka patlaban neizskata nekādas koalīcijas modeļa maiņas vai paplašināšanu, tāpēc NA un RP bloķēšanās saucama par pāragru, portālam Diena.lv sacīja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Premjers pašlaik no visiem koalīcijas partneriem sagaida konstruktīvu darbu nevis sakāpinātu politisko retoriku, lai nākamā gada budžeta virzība vainagotos ar apstiprināšanu," teica premjera pārstāvis un piebilda, ka tāpēc premjers nākamnedēļ uz konsultācijām aicinājis visus koalīcijas partnerus.

Jau vēstīts, ka pēc NA deputāti nenobalsoja par valsts budžeta nodošanu komisijām. Savukārt opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti to atbalstīja. Bez ZZS balsīm budžets skatīšanai komisijās būtu nodots, taču tikai kā caur adatas aci - vien ar divu balsu pārsvaru.

Pēc šī balsojuma Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (Vienotība) portālam Diena.lv atzina, ka piedāvās paplašināt valdības koalīciju ar ZZS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas