Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (18:27) - Kozlovskis atsakās no ministra amata par labu Rinkēvičam

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija, RP) nolēmis nepretendēt uz ministra amatu jaunajā valdībā, dodot priekšroku amatu saglabāt partijas biedram ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, portālam Diena.lv apstiprināja RP.

Šāds solis bijis nepieciešams līdz ar premera amata kandidātes Laimdotas Straujumas piedāvāto amatu sadalījumu jaunajā valdībā - Reformu partijai piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus, bet Zaļo un zemnieku savienībai - Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju. Līdz ar Kozlovska lēmumu iekšlietu ministra postenis nonāktu ZZS atbildībā, bet ārlietu ministra krēsls tiktu RP un to varētu saglabāt pašreizējais ministrs Rinkēvičs.

Kozlovskis portālam Diena.lv uzsvēra, ka lēmums dot iespēju strādāt Rinkēvičam, tādējādi pašam neturpinot ministra darbu, bijusi "paša pārliecība un pirmā reakcija, uzzinot premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas spēles noteikumus".

Viņš gan atzina, ka būtu gatavs turpināt strādāt iekšlietu ministra amatā, lai novestu līdz galam iesāktos darbus, taču ar visiem spēkiem pie ministra krēsla neturas.

Tai pat laikā Kozlovskis labi apzinoties, ka valdības veidošanas sarunas vēl nav beigušās, un tās vēl var beigties dažādi.

Tikmēr Saeimas priekšsēdētāja un Vienotības līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA jau paudusi nožēlu par Kozlovska lēmumu, vienlaikus uzsverot, ka tas ir arī atbildības jautājums. "Ļoti žēl, ka Reformu partija ir novedusi Kozlovski pie šāda lēmuma spiediena vai arī nespiediena rezultātā," uzsvēra Āboltiņa.

Vienotības līdere arī akcentēja, ka topošās koalīcijas partneri ir respektējuši prezidenta viedokli, ka Kozlovskim jāturpina darbs jaunajā valdībā, tāpēc nepieteicās Iekšlietu ministrijas vadībai. Āboltiņa arī atgādināja, ka ceturtdien plkst.14 notiks topošās koalīcijas partiju sanāksme, kurā arī tiks pārrunāti šie jautājumi.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pagaidām Kozlovska paziņojumu nekomentē.

Savukārt Latvijas Zaļā partija trešdien vakarā izplatījusi paziņojumu, ka, respektējot Latvijas Zemnieku savienības vēlmi uzņemties rūpes par lauku vidi, Latvijas Zaļas partijas valde ir pieņēmusi lēmumu, ka Latvijas Zaļās partijas deputāti var atbalstīt tikai tādas valdības izveidi, kurā Zaļo un Zemnieku savienība pārrauga vides un zemkopības jomas. LZP par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru izvirza LZP līdzpriekšsēdētāju Raimondu Vējoni.

Saskaņā ar Straujumas piedāvājumu Vienotība varētu uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Aizsardzības ministriju, kā arī kopā ar neatkarīgajiem Saeimas deputātiem arī par Satiksmes ministriju.

Nacionālo apvienībai Straujuma piedāvājusi aicina izvirzīt pārstāvjus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas un Tieslietu ministrijas vadīšanai.

Straujuma arī pastāstīja par plānu uz diviem gadiem izveidot arī Eiropas lietu ministra amatu saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES) 2015.gada pirmajā pusē.

Tāpat jau trešdien izskanējis, ka ar ministrijām varētu "samainīties" RP un Vienotība - IZM turpinātu pārraudzīt RP, bet VM - Vienotība.

Partiju konsultācijas ar Straujumu par ministru amatu sadalījumu turpināsies ceturtdien.

Papildināts ar 3.-8.rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas