Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Par Mazās Arkādijas parka saglabāšanu parakstījušies vismaz 200 rīdzinieku

Par Mazās Arkādijas parka saglabāšanu, lai nepieļautu apbūvi, parakstījušies vismaz 200 rīdzinieku, pastāstīja vietējā iedzīvotāja Ilze Gailīte-Holmberga.

Paraksti pret apbūves iecerēm Pārdaugavā esošajā parkā atbildīgajām institūcijām iesniegti gan vairāku aptaujas lapu formā, gan vairākās apkopotās vēstulēs, gan arī individuāli. Parakstus pret parka apbūves iecerēm vācis, piemēram, arī Ojāra Vācieša muzejs.

Rīgas būvvaldē aģentūra noskaidroja, ka rīdzinieku protestus pret plāniem apbūvēt Mazo Arkādiju gaida pienākam arī vēl nākamās nedēļas sākumā, jo iedzīvotāji tos kopā ar savu viedokli varēja sūtīt arī pa pastu, līdz 25.martam ieskaitot. Tāpat sagatavot iesniegumus saistībā ar Mazās Arkādijas apbūves plāniem iedzīvotāji varēja arī izpilddirekcijās.

Parakstus un viedokļus apkopos Rīgas domes (RD) Attīstības departaments, paredzams, ka tas varētu tikt izdarīts nākamās nedēļas laikā.

Jau vēstīts, ka teritorijā ir iecerēts būvēt divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju ēku un pazemes stāvvietu simts automašīnām.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iepriekš sarunā ar parka apkaimes iedzīvotājiem sacīja, ka Mazā Arkādija arī turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs un tas par parku varētu kļūt pēc diviem vai divarpus gadiem.

RD vēlētos Mazās Arkādijas skvēram piešķirt zaļās zonas statusu, lai tur nevarētu veikt apbūvi, bet par to ir jārisina pārrunas ar pašreizējiem zemes īpašniekiem par īpašumu maiņu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas