Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Par Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Lībiņa-Egnere

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien par tās jauno priekšsēdētāju ievēlēja deputāti Inesi Lībiņu-Egneri (Vienotība).

Viņas kandidatūru izvirzīja Kārlis Seržants (ZZS), savukārt Ringolds Balodis piedāvāja šajā amata apstiprināt Jāni Ruku (LRA).

Lībiņu-Egneri atbalstīja trīs deputāti - pati Lībiņa-Egnere, Seržants un Ināra Mūrniece (NA). Ruks bija pret viņas kandidatūru, bet Balodis atturējās. Ņemot vērā, ka Lībiņu-Egneri atbalstīja deputātu vairākums, balsojums par Ruku nenotika.

Komisijas sēdē piedalījās pieci deputāti, savukārt Jānis Tutins (Saskaņa) uz sēdi neieradās. Parasti NDK sēdes ir slēgtās un deputāti bez pielaides valsts noslēpumam tajās nevar piedalīties. Taču komisijas priekšsēdētāja ievēlēšana notika atklāti. Tutins, kuram atteikta pielaide valsts noslēpumam, iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka sliecas nepiedalīties balsojumā. Viņš skaidrojis, ka būtu "ētiski nepareizi" atnākt uz vienīgo sēdi un nobalsot par vadītāju.

Lībiņa-Egnere, atbildot uz deputātu jautājumiem, sacīja, ka varēs veiksmīgi tikt galā ar šiem pienākumiem, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, tostarp darbu Juridiskajā komisijā un Saeimas Prezidijā. Politiķe uzsvēra, ka ir komandas cilvēks, bet NDK ir svarīgi nodrošināt parlamentāro kontroli.

Lībiņa-Egnere ir 12. Saeimas priekšsēdētājas biedre un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre. Arī 11. Saeimā viņa bija Saeimas priekšsēdētājas biedre, kā arī strādāja Juridiskajā komisijā un Eiropas lietu komisijā. Pirms ievēlēšanas Saeimā bijusi Valsts prezidenta juridiskā padomniece. Lībiņa-Egnere ieguvusi tiesību zinātņu doktores grādu.

NDK izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses. Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Drošības policiju.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas un Valsts aizsardzības koncepcijas apstiprināšana, kā arī valsts drošības iestāžu personāla komplektēšanas principu izvērtēšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.

Kā ziņots, līdz šim NDK vadīja politiķe Solvita Āboltiņa, kura nolikusi deputātes mandātu.

( pievienotas 6. līdz 8. rindkopas)

 

Top komentāri

q
q
Iespējams mums ir Eiropā pievilcīgākā šādas struktūras vadītāja.
National Security "Mulku Zeme"
N
Lai saprastu, kur doties, jasaprot, kur esam. 1990 gads valsts sagrabsana. Kas raksturo LV sagrabejus, tie ir : gudri un netic Dievam, tadus pienema darbaa KGB! To jau tagad visi saprot, ka 1990 gada valsti sagraba VDK un organizeta noziedziba! Tadel tolaik tika rupigi slepti VDK neizredigetie saraksti, Igaunijaa taa nebija. To jasaprot katram Latvijas iedzivotajam! Un vienigais ko varetu izdarit, ir mainit siem cilvekiem vertibu sistemu. Viniem visiem, obligataa literatura Bibele, un lai saak ar Jauno Deriibu! Tiem, kas pie varas un SAB ir jasaprot, ka $$$ uz turieni, kur visi dodamies panemt lidzi nevar! Mums ir savs dzives nogrieznis! Ari bijusiem/esosiem KGBsnikiem! Latvijas neatkariba ir nosacita, 1) razosana iznicinata 2) gandriz milionu LV iedzivotaju zaudeti 3) savas bankas ir izlaupitas 4) Swensonbankas svarigakas par savu tautu! Otrs launums ir patalogiski launais liberalisma propogandetajs Soross veicina Rietumeropas musumnanizaciju t.i bojaeju tatad ari Latvijas ienaidnieks
tādi esam
t
Eiropā šādas komisijas vada kungi ar sirmām bārdām :-)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas