Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pašvaldības Straujumu sagaida atplestām rokām

Grūti atcerēties, kuru valdības vadītāju vēl pašvaldību vadītāji būtu sagaidījuši tik labvēlīgi, kā trešdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē tika uzņemta premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība). Pašvaldības cer, ka līdz ar viņas vadītās valdības apstiprināšanu būs atjaunots arī pašvaldību un valdības dialogs. "Šo pozitīvo attieksmi veido Laimdotas Straujumas iepriekšējā darbība," Dienai sacīja LPS līderis Andris Jaunsleinis.

Jau ienākot Rīgas domes sēžu zālē, kur notika LPS sēde, Straujuma iejuka starp vietējiem līderiem, sarokojoties un pat apkampjoties ar vienu, otru, trešo pašvaldību vadītāju. Lielu daļu no viņiem premjera amata kandidāte pazīst kopš laika, kad bija Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre. Arī kā zemkopības ministre viņa ir sadarbojusies ar vietējiem līderiem. Dialogā ar zāli viņa bieži lietoja uzrunas formu "tu", saucot vietējos līderus vārdā. Ja valdību apstiprinās, Straujuma plāno regulāri apmeklēt LPS domes sēdes.

Pašvaldībām ir svarīgi panākt, lai ņemtu vērā to intereses, sagatavojot nākamā gada valsts budžeta projektu, kā arī būtu ievērotas reģionu vajadzības nākamajā Eiropas Savienības (ES) fondu septiņu gadu plānošanas periodā. Tās apzinās, ka, vienojoties ar Eiropas Komisiju par ES fondu investīcijām, vairs nav iespējams koriģēt Partnerības līgumu. Taču fonda līdzekļu sadalē tās vēlas, lai ir redzami ieguldījumi visā Latvijas teritorijā un lai tie ir vērsti uz Nacionālajā attīstības plānā noteikto prioritāti - ekonomikas izrāvienu, ko uzsvēra Jaunsleinis.

Madonas novada priekšsēdis Andrejs Ceļapīters (Vienotība) uzteica Straujumas līdzšinējo darbību - ja visi ES fondi tiktu apgūti tā, kā to spēja nodrošināt viņas vadītā Zemkopības ministrija, pašvaldības būtu apmierinātas. Madonas mērs uzskata, ka nav lietderīgi tērēt lielas fondu naudas stratēģiju rakstīšanai, ja galvenais ir veicināt uzņēmējdarbību. Svarīgi esot pārliecināties, ka ES fondu nauda patiešām nonāks 30 attīstības centros, nevis tikai deviņās lielajās pilsētās.

Visu Ināras Egles rakstu "Sagaida ar atplestām rokām" lasiet ceturtdienas, 16.janvāra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas