Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pauls Raudseps: Lojālā opozīcija

Tautas partijas pirmdienas draudi torpedēt Latvijas vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu piešķīra rūgtu piegaršu labajai ziņai, ka Latvija ir vienojusies ar SVF un tādējādi nodrošinājusies ar pietiekamām naudas rezervēm visam 2009.gadam. TP rotaļas ar sprāgstvielām Latvijas notikumu vērotājos radīja bažas, vai valdība tiešām būs gatava izpildīt apņemšanos un 2010.gada budžetā samazināt izdevumus par 500 miljoniem latu.

Taču, kamēr koalīcijas "partneri" nodarbojas ar savām bīstamajām spēlēm, bijušais premjers un pašreizējais eiroparlamentārietis Ivars Godmanis (LPP/LC) pilnīgi pamatoti norāda, kādas briesmas rada ministru tieksme kļūt par savas nozares arodbiedrības pārstāvjiem un neskatīties uz valsts vajadzībām kopumā. Otrdien intervijā LNT Godmanis teica: "Vakar Brigmaņa kungs saka: "Mūsu partijas pārraudzībā ir šīs ministrijas," no rīta es klausos Zalāna kungu, viņš saka: "Mūsu pārraudzībā ir veselība, pašvaldības." Tā ir kļūda. (..) Tā sistēma nestrādā. Tad tā valdība nepārtraukti būs uz brukšanas robežas. Ir kaut kādā veidā jānodefinē, ka (..) jebkurš ministrs, jebkura partija, kas ir valdībā, atbild par visām sfērām."

Protams, kā pats Godmanis labi zina, resoriskais lokālpatriotisms nav tikai Dombrovska Ministru kabineta problēma, tas jau sen vajā mūsu valdības. Tomēr pašlaik šī budžeta deķa plosīšana ir kļuvusi sevišķi bīstama Latvijai, jo tā var apdraudēt valsts maksātspēju, un Godmanis pareizi saka — šī "sistēma" ir jāizbeidz.

Taču savā ziņā pat pārsteidzošāks par Godmaņa konstruktīvo kritiku ir viņa izteiktais atbalsts Ministru prezidentam Dombrovskim un finanšu ministram Repšem, kuriem, viņaprāt, nevar pārmest neko, ja nu vienīgi nepietiekamu pārējo ministru iesaisti sarunu procesā ar SVF. Bijušais premjers, kuru Jaunais laiks martā atteicās pieņemt valdībā un kuru tas vēl aizvien ik pa brīdim izmanto kā politisko peramo zēnu, izrādās esam lojālāks pret Dombrovska valdību nekā dažs labs koalīcijas loceklis.

Ne vienam vien politiķim tai būtu jābūt vielai nopietnām pārdomām par atbildīgu politiku un valstisku domāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas