Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Pauls Raudseps: Lojālā opozīcija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Iveta
I
Diez kāpēc Godmaņa kungs tā nerunāja dažus mēnešus agrāk?Un man prieks,ka ir vismaz viens cilvēks(cien.Skaidrītes kundze),kas tic Godmaņa darbībai.Es laikam dzīvoju citā pilsētā.Jau 90tajos gados Godmanis bija tas,kas iznīcināja visu Latvijas rūpniecību.Jau tad domāju,ka beigas.Nekas,izdzīvojām.Bet pagāja tikai pārdesmit gadu un atkal Godmanis bija tas,kas iesvieda mūs bedrē,vēl tikai jāuzliek vāks un miers.Tikai naivais var domāt,ka pie mūsu nelaimēm ir vainīga globālā krīze un pārlieku lielā valsts ierēdņu masa.Tā bija un vēl joprojām ir Parex banka.Piekrītu,ierēdņu skaitu vajag samazināt ministrijās,aģentūrās,inspekcijās.Bet reālā dzīvē,ja neskaita bērnus,puse Latvijas iedzīvotāju ir pataisīta par bezdarbniekiem.Vai tas ir normāli?Un ko lai dara šie cilvēki?No kā tad iekasēs tik vajadzīgos nodokļus,ja nav strādājošo?Tāpēc jau arī pensijām atvilka tos 10%.Varbūt,ka viens otrs neaptver,ka starp strādājošiem un pensionāriem ir vistiešākā saistība-naudu pensijām iegūst ,no strādājošo personu nopelnītiem līdzekļiem ieturot sociālos nodokļus.Nav nodokļu,nav līdzekļu,ko izmaksāt pensijās un pabalstos.Citu variantu jau nav.
Šampēteris
Š
Godmanis vienmēr ir bijis valstsvīrs, tagad viņš ir nobriedis valstsvīrs.
latvieša naivuma indekss
l
Ticēt Godmanim. Kāpt uz grābekļa.
agd
a
Mani pozitīvi izbrīnīja tas, ka jūnija Saeimas sēdēs, kad balsoja par budžeta grozījumiem un pavadošo likumprojektu paketi, no opozīcijas tikai divi deputāti konsekventi vienmēr balsoja tā, kā valdība - Godmanis un Pētersone. Pārējie LPP/LC deputāti nav tik valstiski, Šleseru pāris, piemēram, gandrīz vienmēr balsoja pret valdības pozīciju. Par Godmaņa patriotismu man patiesībā nekad nav bijušas šaubas - viņš konsekventi ir atbalstījis valstiskas institūcijas. Cita lieta, ka viņš ir iepinies visnejēdzīgākajā no partijām ar antilatvisku un pretvalstisku "īpašnieku".
I.B.
I
Muļķības! Godmanis NEVAR mainīties. Kas ir bijis tajā laupītāju branžā, tas PĀRĀK DAUDZ ZIN. Un ...
tara
t
Ir kaut kādā veidā jānodefinē, ka (..) jebkurš ministrs, jebkura partija, kas ir valdībā, atbild par visām sfērām." *** Manupraat shii ir pareizaa pieeja. Veelu veiksmi Godmanja k-gam definiicijas izstraadaashanaa.
olu kultenis
o
Vienkārši tas nozīmē, ka Godmanis bija brokastojis ar kādu, kurš pārstāv attiecīgo viedokli. :P
Ēriks
Ē
Godmanis neko jaunu nepateica.Līdz savai gāšanai viņš mēgināja realizēt to pašu,ko tagad runā.Toreiz netieši viņam pretojās Šķēles un Lemberga balsotāju komanda kopā ar atklātā opozīcijā esošo JL.Toties Jauno laiku vairs nevar pazīt.Ziemā viņi runāja pavisam citādi.Arī Dombrovska piedāvājums Godmanim vadīt Zemkopības ministriju bija pavisam nenopietns.
CR
C
Sūdus savārījām visi -sabiedrība, bankas, politiķi (gan pozīcija, gan opozīcija) un tāpec visiem ir jārukā lai no ziepēm, izlīstu un diemžēl ar lētu populismu tas neis cauri. Man patīk pasmaidīt par cilvēkiem, kuri saka sildīsim uzņēm'jedarbību, ir jāsaprot, ka valstij šadiem mērķien naudas nav un nebūs, tāpēc mums, kaut arī negribam, ir jāsadarboja ar EK un SVF, jo citur mēs naudu nedabūsim un man ir sajūta, ka ES gaida, kas notiks, jo visticamāk liels skaits no dalībvalstīm arī kādā brīdī ies Latvijas ceļu, jo 'bezgalīgi ārējos tirgos aizņemties nevarēs.
Mikija
M
Lai arī zināmā mērā var piekrist, ka Godmanis, būdams Eiroparlamenta deputāts, savu viedokli šobrīd var paust daudz brīvāk, nekā būdams Latvijas premjers un savas partijas vadības cieši uzraudzīts, tomēr jāpiekrīt arī tam, ka viņs precīzi un objektīvi raksturo Latvijas valdības problēmu, ko Pauls Raudseps trāpīgi definē kā ministru resorisko likālpatriotismu. Un jāpiekrīt arī, ka Godmanim piemīt pietiekama politiskā atbildība un rūpes par Latvijas nākotni. Kā arī nobriedušam politiķim nepieciešamā prasme objetīvi novērtēt politisko konkurentu darbību. Tiešām, ne vienam vien Latvijas politiķim būtu no Godmaņa jāmācās šīs prasmes.
gm
g
Jāatzīmē, ka Godmanis vēl pavisam nesen atzīmēja, ka agrāk vai vēlāk būs jāiet uz progresīvo nodokļu sistēmu, līdzīgu kā Ziemeļvalstīs. Ja nemaldos, tā bija TV intervija. Tas bija pārsteidzoši no viņa puses. Iespējams, ka nodrošinājies ar ES deputāta vietu var atļauties neatkarīgāk domāt un runāt. Nespiež vietējās korporatīvās un paša interses par krēslu un privāto stabilitāti.
Vienkārši
V
Šobrīd Godmanim vairs nav pār plecu jālūr uz Šleseru, jo pieci gadi labas dzīves nodrošināti. Tāpēc arī var teikt visu, ko domā.
Skaidrīte
S
Pareizi saka Godmanis - zivs sāk pūt no galvas (domāju partiju valdes, kuras konsultē ierindas biedri un arī no mākoņiem un puzes mežiem)! Es balsoju par Godmani, jo viņš ir piedāvājis reālu valsts pārvaldes reformu un krasu ministriju samazinājumu, padomju un aģentūru likvidāciju, bet galvenais pareizu sarunu stratēģiju ar SVF, lai neaiztiktu maznodrošinātos, pensionārus un citus. Rīgas domē balsoju par Ameriku un Šleseru, jo ticu viņu spējai un pieredzei mainīt ierasto birokrātisko pieeju attiecībā uz ekonomikas stimulēšanu un atbalstu tai. Amerikam ir pieredze un zināšanas pašvaldību darbā, bet savukārt Šleseram vēlme, enerģija un praktiskas iemaņas jautājumu sekmīgai risināšanai. Lai kungiem izdodās iecerētais. Un ja būs reālas pozitīvas pārmaiņas, tad arī saeimas vēlēšanas balsošu par Lpp-Lc.
Tā gan
T
Piekrītu, es arī vakar nopriecājos par Godmaņa objektivitāti.
Sestdienis
S
Godmanim var daudz ko pārmest, taču Latvijai sliktu viņš, manuprāt, nekad nav vēlējis. Vienkārši viņš objektīvu un subjektīvu iemeslu dēļ pemjera amatā nebija pietiekami neatkarīgs, pietiekami stiprs. Bet nu ar to koalīciju, kas viņam bija, mēģināt izvest valsti no krīzes ir tas pats, kā iejūgt vāveres arklā un provēt uzart ar tām lauku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas