Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pēc opozīcijas pieprasījuma atkal lems par Ušakova atbrīvošanu

Rīgas domes deputāti pirmdien pēcpusdienā ārkārtas sēdē no plkst. 16.30 lems par Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) atbrīvošanu no amata, liecina sēdes darba kārtība.

"Rīgas pilsētas pašvaldībā valda sistēmiska korupcija un tiesiskais nihilisms. Par to liecina neskaitāmi korupcijas un sliktas pārvaldības skandāli, t.sk., pašvaldības kapitālsabiedrībās, kuru kapitāldaļu pārstāvis ir Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktās operatīvās darbības Rīgas domes priekšsēdētāja kabinetā un dzīvesvietā, Rīgas domes opozīcija uzskata, ka Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ir jāuzņemas politiskā atbildība un jāatbrīvo priekšsēdētāja amata vieta," pausts pašvaldības opozicionāru sagatavotajā lēmuma projektā.

Rīgas domes koalīcijā ietilpstošās partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) frakcija ārkārtas sēdē neatbalstīs opozīcijas priekšlikumu no amata atbrīvot Ušakovu, aģentūrai LETA sacīja deputāta Andra Amerika (GKR) pārstāvis Mareks Gailītis.

GKR frakcijas biedri uzdevuši jautājumus Ušakovam. Saņemot atbildes, frakcija pieņēmusi tādu pašu lēmumu, kādu aizvadītajā nedēļā jau bija pieņēmusi GKR valde. GKR neatbalstīs opozīcijas priekšlikumu, jo uzskata, ka visi jautājumi, kas skar koalīciju, risināmi tās iekšienē, frakcijas lēmumu pamatoja Gailītis.

Kā zināms, sestdien pie Rīgas domes notika organizēts mītiņš Ušakova atbalstam, kurā pulcējās pārsvarā vecākā gadagājuma cilvēki. Viņi pauda pārliecību, ka veiktās kratīšanas viņa mājās un kabinetā esot nepamatotas.

Pievienotas 3. un 4. rindkopas

Top komentāri

Meseršmits
M
ausaiņā atlaišanu vajag pieprasīt ikdienas, šis lopi*š nesaprot kas ir politiska atbildība , kārtīgs vācu virsnieks viņa vietā būtu nošāvies jau vismaz 3 reizes, bet krtevs ir krievs, aziatiem cita saprašana.
Tālis
T
PSRS laikā viņu ne tikai padzītu no darba, bet izslēgtu no partijas un nodotu tiesā! Lai pajautā Rubikam !
.
.
RD laikam tā ir vienīgā nodarbe
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas