Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Petraviča apvienos deputātes un ministres amatus

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) ministres un Saeimas deputātes amatus pagaidām apvienos. Viņa sacīja, ka patlaban partijas KPV LV frakcija lēmusi, ka vismaz pirmos mēnešus labklājības ministre saglabās arī deputāta mandātu.

Pēc Petravičas paustā, patlaban turpinās darbs arī pie viņas biroja sastāva, un, iespējams, nākamnedēļ varētu būt zināmi pirmie tā darbinieki.

Vairāki ministri apstiprinājuši, ka amatus neplāno apvienot un Saeimas deputāta mandātus noliks. To vidū ir Jaunās konservatīvās partijas līderis un nu arī tieslietu ministrs Jānsi Bordāns, to pašu darīs arī Bordāna partijas biedre, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Mandāta nolikšanu aģentūrai LETA apstiprināja arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Jaunā Vienotība) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Amatus nespēšot apvienot arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Attīstībai/Par!) un kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Kā ziņots, Saeima ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas - Jaunās Vienotības (JV) - politiķis Krišjānis Kariņš.

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot KPV LV. No KPV LV deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Saskaņa.

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Šī klukste taču neko (!!!) nejēdz ne no ministra, ne no deputāta darba. Labāk būtu sēdējusi saeimā un spaidījusi pogas nevis tēlojusi ministri. NOŽĒLOJAMI!
Martiņa
M
Es saprotu,ka var savienot,piemēram,grāmatveža un apkopēja darbu-vienu dari pa dienu,otru vakarā.Kā var savienot ministru un deputātu?Tikai tā,ka kārtīgi nepilda ne vienu,ne otru darbu.
Kaspars
K
KPL.LV kadri ir nespēj vairs pārsteigt, zemais intelekts un alkatība jūtami ikkatrā darbībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas