Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Plaude-Relingere: Labprāt kandidētu uz Saeimu, bet diez vai kāds mani aicinās

LPP/LC biedre un viena no apvienības _Par labu Latviju _dibinātājām Ieva Plaude-Relingere ir gatava kandidēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, tomēr uzskata, ka pēc viņas izteikumiem vairs neviens negribēs viņu aicināt savā sarakstā. Intervijā _Latvijas Avīzei _viņa klāsta, ka iepriekš nav pareizi saprasti izteikumi par pilsonības jautājumiem, bet vēl joprojām ir pārliecināta, ka līdz 2020. gadam var sasniegt 3000 eiro vidējo algu.

"Ja man kāds piedāvātu, es labprāt kandidētu uz Saeimu. Taču pēc maniem it kā ļoti radikālajiem paziņojumiem diez vai kāds tagad mani aicinās. Liktenis mani ir mīlējis, un šī valsts man ir devusi ļoti daudz. Kaut arī tagad mans bizness pa lielai daļai ir Vācijā, es kā uzņēmēja savu karjeru esmu veidojusi Latvijā. Ja es tagad varu atļauties veltīt savu brīvo laiku kādas sabiedrības daļas viedokļa skaļai paušanai, tad uzskatu to par savu pienākumu," norāda I. Plaude-Relingere.

Viņa skaidro, ka viņas "izteicieni pilsonības sakarā ir bijuši neprecīzi interpretēti". Jāatgādina, ka par "nulles pilsonības" ieviešanu uzņēmēja izrunājās krievu valodā raidošajai radiostacijai Baltkom 93,9. Aprīļa sākumā raidstacijas mājas lapā bija ievietots citāts no radiointervijas: „Man ir daudz trūkumu, bet drosmes man ir vairāk nekā vajag. Jā, protams, es atbalstu „nulles pilsonības” variantu visiem Latvijas iedzīvotājiem.” Tagad intervijā Latvijas Avīzei viņa klāsta, ka neredz nepieciešamību atvieglot pilsonības iegūšanas nosacījumus. "Es uzskatu, ka cilvēks, kurš prot latviešu valodu un ir nodzīvojis Latvijā piecus gadus, jau tagad var bez problēmām nokārtot visus eksāmenus un iegūt pilsonību. [...] Savukārt mana doma par trīs valodu zināšanām – tā tuvākajā nākotnē būs objektīva nepieciešamība, lai latvieši spētu veidot karjeru un konkurēt gan vietējā, gan starptautiskajā darba tirgū," teic I Plaude-Relingere.

Intervijā arī viņa izskaidro savu formulu, kā panākt 3000 eiro vidējo algu valstī, kuru iepriekšējā dienā tam pašam laikrakstam Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis nodēvēja par nereālu, ja vien netiek trīskārtēji devalvēts lats vai ""uztaisa vēl vienu burbuli".  I. Plaude-Relingere savus aprēķinus balsta uz datiem par periodu no 2000. līdz 2009. gadam, kad vidējā darba alga Latvijā ik gadu pieauga par 13%. " Es savā aprēķinā ņēmu vērā konservatīvāku ciparu – 8%. Ja nākamos desmit gadus ekonomika attīstītos par 8% gadā, tad pēc desmit gadiem darba alga sasniegtu 2000 eiro. Un iztrūkstošais tūkstotis būtu sasniedzams, attīstot nozares ar lielāku pievienoto vērtību," teic uzņēmēja un min piecas nozares, kuras būtu jāattīsta - tranzīts un tirdzniecība, izmantojot mūsu ģeogrāfisko stāvokli, jāveido Rīga kā reģiona finanšu centrs, jāattīsta specializēta nišu rūpniecība un ražošana, piemēram, zivrūpniecība, tāpat jāveicina tūrisms un jāattīsta izglītība.

I. Plaude-Relingere kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas