Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plaude - Rēlingere: Parex banka neatklāj, cik esmu tai parādā

"Nezinu kopējo saistību apmēru pret Parex banku un cik naudas Parex atguvusi no manas kosmētikas ražotnes pārdošanas Vācijā", savu pozīciju skaidroja makstānespējīgā uzņēmēja Ieva Plaude – Rēlingere, reaģējot uz Parex bankas iesniegumu Ģenerālprokuratūrā.Ja ģenerālprokurors _Parex bankas _iesniegumu uzskatīs par pamatotu, tas vērsīsies ar protestu Augstākās tiesas senātā, lai lietu, kurā nolemts par I.

Plaudes – Rēlingeres maksātnespēju, izskata vēlreiz. Jau vēstījām, ka AS _Parex banka_ vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu iesniegt protestu par _Kolonna_ grupas dibinātājas un akcionāres Ievas Plaudes - Rēlingeres atzīšanu par maksātnespējīgu.

"Parex bankas šī brīža rīcību nevaru detalizēti komentēt. Parex apstrīd tiesas lēmumus un tiesas kompetenci, kura lēmusi par manas privātās maksātnespējas procesa uzsākšanu," tādu viedokli uzņēmēja pauda savā publiskajā paziņojumā.

"Līdz pat šim brīdim, neesmu saņēmusi no Parex nekādu atbildi uz savu pagājušā gada 17.decembra vēstuli, kurā vēlējos noskaidrot kopējo saistību apmēru pret banku, tai skaitā, cik naudas faktiski Parex atguvusi no manas kosmētikas ražotnes pārdošanas Vācijā, par kuru biju privāti galvojusi. Tas, iespējams, ietekmē mana maksātspējas atgūšanas plāna precizitāti," skaidroja I. Plaude Rēlingere.

Jau iepriekš medijos izskanējusi informācija par I. Plaudei – Rēlingerei agrāk piederošās Fribad fabrikas pārdošanu. 

Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks informēja, ka prokuratūra Parex iesniegumu ir saņēmusi, taču nenosauca termiņu, kādā to varētu izskatīt.

Banka norādīja, ka tiesas lēmums, kas atzīst I.Plaudi-Rēlingeri par maksātnespējīgu, ir nepamatots un lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Piemēram, pēdējo trīs gadu laikā pirms maksātnespējas ierosināšanas I.Plaude-Rēlingere veikusi vairākus darījumus, ievērojami pasliktinot savu mantisko stāvokli, nolūkā izvairīties no saistību izpildes. Banka uzskata, ka tie būtiski aizskāruši kreditoru intereses.

Tāpat Parex uzskata, ka I.Plaude-Rēlingere maksātnespējas lietā sniegusi nepilnīgu jeb nepatiesu informāciju par viņas mantu.

Pagājušā gada decembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja I.Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas procesu un sāka viņas bankrota procedūru. Bankrota procedūras termiņš noteikts pieci gadi.

AS Holding Kolonna grupas uzņēmumi 2009.finanšu gadā strādājuši ar 105 miljonu eiro (73,5 miljonu latu) apgrozījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas