Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Plaude - Rēlingere: Parex banka neatklāj, cik esmu tai parādā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kobra
k
Nu bet tā tak ir PAREX banka ...........! Viņa jau pati nezin cik kuram nozagusi............!
Ē. Pūravs, PhD
Ē
Pirmkārt, Latvijā ir jāsakārto terminoloģija un jāsāk saukt lietas īstajos vārdos! (Piemēram, valsts, kurā valda likumi, ir LIKUMISKA nevis TIESISKA!) Kredītņēmējiem nekādu īpašumu nav, kamēr viņi tos nav nomaksājuši 100%+augļu%. Īpašumi pieder kreditoram/hipotēkas bankai, un tie ar saviem īpašumiem var rīkoties, kā patīk. (Cita vidū, tā tas ir ASV.) Otrkārt, ir grūti noticēt, ka kredītņēmējs nezina, cik viņš/viņa ir parādā kreditoram. Un, ja grūti noticēt, tad tā droši vien nav taisnība.
kaguars
k
Tiešām žēl Plaudi un citus Latvijas uzņēmējus un darba devējus, kuri dīvaino likumdošanas caurumu dēļ spiesti ciest no banku visatļautības un terora. Kā tad ir ar tik bieži piesaukto un skandināto "kredītņēmēju aizsardzību"? Tā vietā, lai pieņemtu skaidrus spēles noteikumus ar Kredītu likumu, tiek pieņemti daži nenozīmīgi grozījumi Patērētāju aizsardzības likumā :D
parex pr
p
nabaga biznesmene, tik daudz aiznemusies, ka vairs pati nezin- cik.
vohomurka
v
Normāli un jēdzīgi ir vispār netaisīt parādus - ne ļergas pudeli aizņemoties, ja esi bomzis, ne miljonus palienējot, ja esi turīgs. Tā ka nav ko kundzei te sūdzēties! Ja pietika "prāta" aizņemties, tad lai arī rēķinās, ka visi aizdevēji un aizdevēju aizdevēji vēlēsies "uzvārīties". Tā nu tas ir!
Herr Rehlinger
H
Ieva, ilgtermiņā ir vienmēr vieglāk nomaksāt savus parādus nekā šmaukties. Gulēsi vieglāk un nedabūsi izsitumus -- arī ja maciņš būs plānāks.
sirtaki
s
Diena - vai pienāks laiks, kad būsiet līmenī? Pēc kritiena jābūt kāpumam. Cik ilgi tupēsiet dibenā?
armanc
a
Nu nez, tas ka nezina saistības man šķiet ticami. Arī ar savu sīko budžetu lāga nezinu cik kurai iestādei esmu parādā - tad būtu ilgi jārokās e-pastos un papīros. Kad būs nauda, tad jau revidēs, kam pirmajam maksāt :) Bet varu iedomāties, cik tādu papīru ir Plaudei (kura gan man derdzās)
Bezdievis
B
Latvijai vienkārši jāpieņem divi likumi: 1. Kredītu likums, lai varētu tāpat kā ASV nosūtīt sava ieķīlātā nekustamo īpašuma atslēgas bankai un atbrīvoties no visām kredītsaistībām. Bet pie mums, banka novērtē, ka nekustamā īpašuma vērtība ir kritusies un pieprasa papildus samaksu vai papildus hipotēku, kas nav diez ko godīgi. Tā tie parādnieki var būt kredītos arī mūžīgi. 2. Turēt labā līmenī nekustamo īpašumu nodokli, lai bankām vairs nebūtu tik izdevīgi šos pa sviestmaizi noņemtos īpašumus turēt aiz atslēgām (nepārdod, neizīrē), cerībā uz nākotnes nekustamā īpašuma vērtības celšanos. Tagad sanāk tā, ka kredītņēmēji zaudē savus īpašumus un paliek vēl parādā, toties bankas pagaidām bļauj par zaudējumiem, kaut gan gūs ārkārtīgi lielu peļņu tad, kad šīs nekustamo īpašumu cenas pacelsies (kaut pēc 5 gadiem). Latvijā kredītņēmēji ir ārkārtīgi neaizsargāti un ir spiesti pakļauties jebkuriem banku untumiem. Bankas šādi nevar atļauties darīt kaut vai tajā ASV un daudzās citās valstīs.
trusis nejaukais
t
pareizi saki. liela dalja nemaz nelasa rakstu un tad veel ir dalja taadu, kas izlasa bet panjirgaajas par otra nelaimi. kaut arii relingere arii nav nekaada godiigaa buutne meegjinaadama apshmaukt banku apzinaatu pasliktinot savu mantisko staavokli, bankai tomeer ir jaabuut zoliidaakai. kaa nekaa banka.. tas grauj uzriciibu tai bankai daudz smagaak nekaa relingerei. ai bet vispaar kas taa par valsti, uznjeemeeji negodiigi bankas negodiigas un tad veel briinaas kaapeec tauta par visu njirdz un nemaksaa nodokljus. par ko..
Bezdievis
B
Kas par nikniem komentāriem, pie tam, izskatās, ka tikai retais ir izlasījis rakstu. Plaude skaidri pateica, ka banka nav informējusi viņu par summu par kādu samazinājušās viņas parādsaistības pārdodot Vācijas rūpnīcu. Kāds te sakars ar seju, voblām u.t.t.? Par duru arī diez vai varētu nosaukt uzņēmēju, kura uzņēmumam apgrozījums ir 105 miljoni eiro bez valsts līdzdalības vai atbalsta. Cik no komentētājiem ir uztaisījuši kaut 1 miljona apgrozījumu gadā? Man personiski ir žēl šos latviešu uzņēmējus, kuri pārrēķinājās ar nekustamo īpašumu cenām, paņēma pārāk lielus kredītus vai nepieredzēja tik dramatisku kritumu noietā. Žēl jaunuzlecošos vietējos zīmolus kā "Kolonna", "Lido", "Daugava", "Lāču maize", "Emīla Gustava šokolāde", "Stendera ziepju fabrika". Un man ir pilnīgi vienalga kādu politisko partiju viņi atbalsta vai neatbalsta. Komunisma laikā necieta tos, kuri izleca no viduvējā pilsoņa vidus. Bija pat tāda latviešu filma par šo tēmu. Skatos, ka šī sērga vēl jo projām ir aktuāla. Ja jau tik daudz negatīvā atradīsiet pateikt par jebkuru latviešu uzņēmumu, tad tik turpiniet skriet iepirkties maximās, pirkt lēto un atšķaidīto lietuviešu pienu, ķīniešu drēbes un pēc tam sūkstīties, kāpēc latviešiem nav pašiem savu ražotņu un veikalu.
AO
A
Man škiet, ka komentēšanas sadaļai vajadzētu ielikt savu redaktoru, kurš stulbajiem komentē'tājiem varētu lūgt vēl un vēl pārlasīt rakstu pirms komentēt. Un pēc tam tāpat neļaut neko stulbu rakstīt.
gribu zināt
g
vai viņa pati uz sevis lietot to kosmētiku ko tirgo savos veikalos vai arī to ko ražoja vācijā? Jebkurā variantā viņas seja ir antireklāma viņas biznesam. par naudu neko neteikšu, te ir pietiekami daudz gribētāju izteikties
eh
e
nu pag , ja viņa enzin par cik parex kādam ko pārdevis un parex neinformē klientu par cik samazinājāsparāds -jeb k'ds ir atlikums tas ir rupji arī no bankas puses.
Ulla
U
Nu muld kā pa ķešu! Kā var nezināt savas parādsaistības?! Tas tikai tāds teikums lētticīgajiem! Lai piezvana un pajautā, par cik nopirka, tiem, kuri uzņēmumu Vācijā nopirka! Ja vispār tāds darījums ir bijis.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas