Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Policija pārbaudi par Ventbunkeru sola pabeigt drīz; šodien Šveicē pulcējas Meroni puse

Valsts policijas iekšējās izmeklēšanas birojs (IB) dinesta pārbaudi, kas sākta pēc otrdienas notikumiem uzņēmuma _Ventbunkers _birojā sola veikt operatīvi līdz ar to ziņojums par to, kas pieņēmis lēmumu un kāpēc policija pielietojusi spēku varētu būt gatavs 10 –15 dienu laikā, _Dienai _atzina Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andris Dzenis.

Viņš uzsvēra, ka laikā, kamēr notiek izmeklēšana, nekādus komentārus par notikušo, lai neietekmētu izmeklēšanu, VP amatpersonas nesniegs. Taču, ņemot vērā, ka notikumi Ventbunkera birojā izraisījuši plašu rezonansi, VP darīs visu, lai pārbaude notiktu pēc iespējas operatīvāk.

Norādot tieši uz to pašu iemeslu - IB sākto dienesta pārbaudi –, no komentāriem par notikumiem Ventspilī atteicās arī VP Kurzemes reģiona pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Arnis Kadiķis. «Es te neko nevaru komentēt, dienesta izmeklēšana visu noskaidros,» teica A.Kadiķis. Viņš gan atzina, ka atbildīgā par policijas iesaistīšanos notikumos Ventbunkera birojā bijusi viņa vadītā pārvalde. To, vai vietējais VP Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons ir izdarījis visu, lai kontrolētu situāciju Ventspilī, noskaidros izmeklēšanā.

Saistībā ar notikumiem Ventbunkerā bez dienesta pārbaudes VP sākusi arī kriminālprocesu par uzņēmuma Apsardze darbiniekiem policijas nodarītajiem miesas bojājumiem.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) ir pārliecināta, ka VP noskaidros vainīgos uzbrukumā uzņēmuma Ventbunkers birojam. Ministre atkārtoti uzsver, ka «ir pilnīgi skaidrs, ka policistiem tur nebija jābūt, jo tas ir uzņēmumu civiltiesisks strīds». L.Mūrniece atkārtoti norādīja, ka nav apmierināta ar Ventspils iecirkņa priekšnieku D.Vilemsonu.

Neoficiāli netiek izslēgta versija, ka par uzbrukumu Ventbunkeram kāda amatpersona policijas struktūrās, iespējams, varētu būt saņēmusi kukuli.

Jau ceturtdienas pēcpusdienā apsardzes firmas darbinieki, pret kuriem tika vērsts policijas uzbrukums, bija atgriezušies Ventbunkera teritorijā un turpināja biroja apsardzi.

Situācija ap Ventbunkeru šobrīd ir saasinājusies, jo savā starpā saķildojušies uzņēmuma īpašnieki – tā sauktie Aivara Lemberga oponenti Oļegs Stepanovs un Olafs Berķis, un Šveices advokāts Rūdolfs Meroni. Abas puses uzņēmumam iecēlušas atšķirīgas valdes, katra no pusēm uzskata, ka pretējā nav likumīga.

Nevar izslēgt, ka notikumiem Ventbunkera birojā sekos jauni saasinājumi, jo šopēcpusdien Šveicē notiks Ventbunkera akcionāru sapulce, kurā paredzēts atkārtoti apstiprināt uzņēmuma valdi un padomi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas