Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Pretrunīgie Kredītiestāžu likuma grozījumi iestrēgst Saeimas komisijā

Saeimas Budžeta komisija noraidījusi opozīcijas partiju virzītos grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas varētu kavēt _Parex bankas _restrukturizācijas plāna izpildi un, iespējams, lobē bijušo šīs bankas akcionāru intereses. Līdz ar to grozījumu izskatīšana ir apstājusies. Opozīcija gan var atkārtoti tos iesniegt.

Skatot likumprojektu galīgajā lasījumā, komisijas deputātu balsis sadalījās vienādi. Opozīcijas partijas pārstāvošie parlamentārieši balsoja «par», bet pārējo deputātu balsojums sadalījās «pret» un «atturas», tomēr arī atturoties balss tiek uzskatīta par noraidošu. Divas reizes balsu līdzsvaram esot vienādam, likumprojekts tika noraidīts.
Opozīcija gan var atkārtoti iesniegt Saeimā šo pašu likumprojektu.

Saeimas Juridiskā biroja pārstāve Anita Pērsmane komisijas sēdē informēja, ka līdz šim tikai vienreiz, izskatot Valodu likumu, ir bijusi līdzīga situācija un tad komisija turpināja darbu pie projekta, līdz beidzot tas tika atbalstīts, vēsta aģentūra LETA. Komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš (JL) sēdē informēja, ka lūgs izslēgt projekta izskatīšanu no Saeimas sēdes darba kārtības.

Grozījumi paredz, ka kredītiestāžu restrukturizācijas un īpašnieku maiņas gadījumā bankai, ja tajā valstij ir vismaz 10% līdzdalība, jāsaņem Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas (FKTK) atļauja un jāiesniedz darbības plāns trim gadiem. Izmaiņu rosinātāji neslēpj, ka šie grozījumi radīti saistībā ar Parex sadalīšanas plānu. Likumprojekts paredz, ka pēc šīs bankas sadalīšanas abām tās daļām jābūt kredītiestādēm un jāspēj izpildīt visas prasības, kas attiecas uz kredītiestādēm, piemēram, kapitāla pietiekamība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas