Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Principiāli pareizs lēmums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
IKA
I
Ati, es biju iedomājusies, ka Tu esi gudrāks.
[email protected]
h
Putins, kuram lielākā traģēdija ir PSRS sabrukums ------------------------------------ Tā arī bija traģēdija. Tiesa ne tik liela, kā PSRS izveidošana.
Ieva
I
Demokrātiju nevar izveidot, par ko liecina, piemēram, tā pati Gruzija. Līdz demokrātijai ir jāizaug. Un, kamēr letiņi turpinās vēlēt par īstajiem latviešiem, biznesmeņiem, īstajiem kristiešiem, kristālskaidriem cilvēkiem, tiem, kas jau pietiekami sazagušies, to, kas atlaida Saeimu (un nekas, ka, lai atriebtos par nepārvēlēšanu)....no demokrātijas čiks vien sanāks. Un nav ko piesaukt Krieviju, jo daudzi jau sen raud pēc lielās rokas- kaut vai tautas vēlēta prezidenta formā.
Kāpēc
K
Nianse ir tāda, ka ir vismaz nekorekti, bet patiesībā nedemokrātiski apgalvot un likt citiem uzskatīt, ka čečenu un Gruzijas jautājums ir viennozīmīgs un nepārprotams. Kāpēc autors noklusē, ka čečeniem savulaik no Krievijas vadības tika dota iespēja uz pašnoteikšanos, kuru viņi neizmantoja. Tas taču arī nav noliedzams. Tāpat kā tas, ka Dienvidosetija un Abhāzija nekad nav bijušas Gruzijas sastāvdaļas pilnā mērā, pat padomju laikos. Un šo tautību nepatikai pret Gruziju ir gadsimtiem sena vēsture. Un asiņainas sadursmes ar gruzīniem notikušas jau agrāk, kad Krievijai ar to nebija nekāda sakara. Un visbeidzot. Varbūt var strīdēties par vārda "Traģēdija" lietojumu attiecībā uz PSRS sabrukumu no viena skatpunkta. Taču ir arī cits skatpunkts. Vai tā nebija traģēdija priekš daudziem, ka viņi pēkšņi no radiem un ģimenes tika atdalīti ar robežu, ka vienā mirklī zuda sūri grūti nopelnītais naudas reformas rezultātā, ka daudzus, kas savu darba mūžu godprātīgi bija atdevuši Latvijai, nosauca par okupantiem. Labi, tie ir iebraucēji, kuru cilvēktiesības mums, pieņemsim, rūp mazāk kā čečenu un gruzīnu tiesības(kaut arī neredzu te loģikas). Taču arī daudzi pašu cilvēki, īstenie patrioti, darba rūķi tika nežēlīgi nomelnoti. Tipiskākais piemērs, slaveno kolhozu priekšsēdētāju likteņi, kuru mūža darbs tika sagrauts viņu acu priekšā no pašu tautiešiem. Vai tā nebija traģēdija? Var jau teikt, ka viņi paši vainīgi, ka visu mūžu veikuši tautai nevajadzīgu(?) darbu, bet tas nemazina, bet drīzāk palielina viņu personīgās traģēdijas izmērus. Es nemaz nepieminu daudzu nozaru sabrukumu, kuras rezultātā tūkstošiem izglītotu un prasmīgu speciālistu(ne tikai iebraucēju)pēkšņi kļuva par bezdarbniekiem. Vai tad to nevar nosaukt par traģēdiju?Ja mēs visu turpināsim skatīt tikai no viena skatpunkta, tad nekur tālu no nīstās komunisma ideoloģijas neesam aizgājuši. Ja mums politiķi atklāti publiskajā telpā ar lielu sabiedrības atbalstu var atļauties paust viedokli, ka pēctečiem ir jāatbild par senču grēkiem(?), tad par kādām cilvēktiesībām un demokrātiju te ir runa?
Murgi
M
Diemžēl caurmēra "domātājam" atbilstoši baiļpilni murgi
treknis
t
Tak par to Grūziju muldēt nevajag - pirmie tak sāka kariņu gruzīni. Vai nepietiek ar meliem par Lībiju!?
Ezis
E
Bombardēja Kremli?? ieņēma Krievijas teritoriju?? Vai varbūt tomēr iespējams ,ka tagad arī mums rubiks sauks pēc palīdzības un skaties Latvija būs izprovocējusi karu. Čečeniju gan Krievija negrib atzīst par patstāvīgu valsti ,varbūt biedrs ir dzirdējis par piedņestras republiku?? Tagad nesanāks gadījumā piedaugavas republika???
  • 0
  • 0
moderatoram
m
Kāpēc politkretīnu komentus nedzēš?
  • 3
  • 0
ha ha
h
Man, kā ierindas pilsonim , valsts pastāvēšana šādā veidā kā tagad , nozīmē tikai to , ka tādi frukti kā lembergs , šķēle, šlesers , rāvis un vesels bars žīdu ar kļockinu priekšgalā mani mierīgi apzog un paņirgājas apsaukājot par vaukšķi . TĀDA VALSTS MAN NAV VAJADZĪGA Tā ir vajadzīga ierēdņiem un oligarhiem Tapēc nav ko gaudot , ka ŠĀDA valsts var pazust . LAI ZŪD !!
khe
k
Interesanti, cik daudz no tiem tūkstošiem latviešu, kas jau ir aizbraukuši no Latvijas pedējo gadu laikā, darīja to lai nepieļautu SC iekļūšanu valdībā. Droši vien visi kā viens bija nomākti ar atšķirīgu vēstures izpratni un bija spiesti pamest dzimteni.
Jā, jā
J
Tie, kas brauc pon nespēj izturēt, ka nav vienotas izpratnes par vēsturi! Tu saproti ko raksti? Cilvēkiem nav darba un nav ko bērniem dot līdzi uz skolu. Tāpēc brauc prom, bet tu te par kaut kādu vēstures izpratni murgo. Būtu labāk padomājis par Dombrovska prettautiskās valdības politiku, kas dzen tūkstošus emigrācijā.
  • 1
  • 2
aita
a
mani kaimiņi jau rokas berzē-beidzot nebūs jāmokās latviešu valodā valsts un pašvaldību iestādēs!!!Pie varas taču tagad esot SC!! Ja man dotu varu-es viņus (SC) neņemtu koalīcijā,bet iedotu gan kādu ministriju-piemēram Labklājības un veselības.Lai rāda,ko var.Un nevis pēc pāris gadiem,bet rīt uz pusdienām,kā viņi pieprasīja līdz šim iepriekšējai valdībai.
domājams, ka
d
Krievija gan taisni IR ieinteresēta, lai Latvija būtu ar noslieci uz Eiropeismu, protams, labvēlīga pret Krieviju! kuru normālu cilvēku (arī valsti) neinteresē labas attiecības ar kaimiņu...? un - ko god. raksta autors teiks, ka pēc kādiem gadiņiem cien lielais kaimiš iestāsies autora dievinātajā ES! :-)))
Es
E
Tikko nokriti no kurienes ??? Krievija labvēlīga ir tad ,kad viņu piepiež un ne savādāk.
  • 0
  • 0
Andris
A
Diemžēl Zatlers atkārto K.Ulmaņa kļūdas 1940. gadā, tas ir, pārāk uzticas Austrumu kaimiņam un tā 5. kolonai Latvijā. Ir naivi domāt, ka ideoloģiskas un valstiskas domstarpības var nogludināt ar valdības deklarācijām, ierakstot tajās kādas vēlamas frāzes. Arī Ulmanis uzķērās uz Staļina izmestā āķa, ka 1939. g. bāzu līgumā bija ierakstīts pants par Latvijas valsts iekārtas saglabāšanu, kuram vēlāk Staļins vienkārši uzspļāva. Ar ko tas beidzās, zina visi. Krievijai vienmēr būs savas intereses Latvijā un viņi atšķirībā no mūsu zatlerīšiem nebūs tik naivi lai tās neizmantotu.
zvirbulēns
z
Protams, ka runa ir par ideoloģijām, beidzot tas ir pielecis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas