Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

PTAC brīdina par krāpniekiem, kas sola atklāt citu personu īsziņu saturu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) vērsušies vairāki patērētāji, sūdzoties par dažādām mājas lapām ar dažādiem domēnu nosaukumiem, kas piedāvā par maksu izlasīt īsziņas svešos mobilajos telefonos, kā arī saņemt informāciju par šo telefonu zvanu vēsturi, kaut arī tie jau sen kā būtu izdzēsti no konkrēto telefonu atmiņas.

Patērētāji par pakalpojumu var norēķināties, izmantojot paaugstinātas maksas īsziņas pakalpojumu, kas maksā 0,15 LVL, tomēr, kā liecina no patērētājiem saņemtāptac informācija, pakalpojuma maksa ne tuvu neaprobežojas ar šādu summu, bet gan mobilo pakalpojumu rēķins pieaug pat par aptuveni 5 latiem.

PTAC ir arī sazinājies ar mobilo telefonu operatoriem, kas ir bloķējuši pieejamību vismaz daļai no šādiem pakalpojumiem, tomēr krāpnieki bieži maina domēnu nosaukumus, tādēļ ir grūti nobloķēt pilnīgi visu šādu pakalpojumu sniedzējus.

PTAC aicina patērētājus uzmanīties no šādiem krāpniekiem un neizmantot šādus krāpnieciskus pakalpojumus, gan ētisku apsvērumu dēļ, gan arī tādēļ, ka tehniski nevienas trešās personas rīcībā nevar būt informācija par citu telefonu zvanu vēsturi vai jau sen izdzēsto īsziņu tekstiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas