Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rajevskis: Lai sasniegtu rezultātus, Kustībai Par! jādomā par pārstāvniecību reģionos

Lai sasniegtu rezultātus Saeimas vēlēšanās, jaundibinātajai partijai Kustība Par! jādomā par reģioniem, aģentūrai LETA norādīja sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis. Rajevska ieskatā jaunās partijas fundamentāla problēma saistāma ar tās pārstāvniecības neesamību reģionos. "Partijai ir galva - Rīga, bet nav kāju - reģionu bāzes," uzsvēra Rajevskis.

Eksperta ieskatā tieši pārstāvniecība reģionos jaunai partijai var nest nepieciešamo atbalstu, lai cīnītos gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, jo partijai jādomā par vēlēšanu sarakstu ne tikai Rīgā, bet arī reģionos.

Tāpat plašāks reģionālais tvērums varētu padarīt ticamākus partijas solījumus, jo pagaidām "tie ir tikai politikā jau bijušu cilvēku solījumi", teica Rajevskis. Politologa ieskatā tieši solījumu realizēšana varētu būt jaunās partijas klupšanas akmens, jo sola tie, kas jau ir bijuši aktīvajā politikā.

Vienlaikus Rajevskis atzinīgi novērtēja to, ka partijā kā dibinātāji parādījās arī tie cilvēki, kas vēl pirms mēneša, parakstot manifestu, solīja partijā nestāties. "Tas ir taktiski pareizi panākt to, lai šie cilvēki iestājas partijā, jo radusies situācija, pašiem manifesta atbalstītājiem atsakoties stāties partijā, bija neveikla," atzina Rajevskis.

Kā ziņots, partijas Kustība Par! nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri, no kuriem par dibināšanu nobalsoja 274. Neviens nebalsoja "pret" vai "atturas".

Jaundibinātās partijas valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, savukārt valdē ievēlēti arī Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Ints Dālderis.

Top komentāri

Solīts makā nekrīt
S
Patiesi sasmīdināja frāze par partijas solījumu padarīšanu ticamākiem. Latvijā partijām ar solījumu pildīšanu vienmēr veicies pavāji, taču pat uz šī fona Vienotība bijusi īpaša ar konkrētu spļaušanu virsū priekšvēlēšanu solījumiem un programmām. Kā var nesolīt! Klasika! Nu un jas kas, tad Vienotības dižmaņi mums paskaidroja, ka priekšvēlēšanu solījumu pildīšana esot populisms un demagoģija. Un bija tur kāda politikāne vārdā Ilze Viņķele, vai tik nav tā pati, kas tagad tēlotā patosā atkal sola visiem visu. Tad lūk šī Ilze ciniskā atklātībā mums paskaidroja, kā pareizi jātur kabatā čuriki tad, kad kaut ko soli. Palasot šīs jaundibinātās partijas solījumus uzreiz redzams, ka nekā saturīga nav, kārtējā muldēšana par saulaino tāli, visiem visu, katram jebko. Turklāt ņemot vērā personālijas šajā partijā, pirmkārt to pašu I.Viņķeli, varam būt droši, savu solījumu pildīšana būs pēdējais, par ko rūpēsies jaundibinātā veco vēžu Kustība Par kaut ko.
Viņķeles dziļumbumba
V
Uzspridzinās no iekšpuses. Nemaz reģionus nevajadzēs.
Ceru u ticu,
C
Reģionos Čurikilženam un Lakatiņu Lollim, zilirozā praidistiem un karlīnkārļu/ kārļkarlīņu atbalsts gan būs tāds pašvaks! Lai pasarga Dievs no tās sērgas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas