Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ražošanas ēku energoefektivitātes uzlabošanai VARAM paredz 8 miljonus latu

Trešdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) parakstīja līgumus ar vairākiem desmitiem uzņēmumu, kuriem būs pieejams finansējums investīcijām energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās par kopējo summu vairāk nekā 8 miljoni latu, portālu _Diena.lv _informēja VARAM pārstāve Maija Pētermane.

Komersanti finansējumu saņems projektu konkursa Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ražošanās ēkās ietvaros. Konkursa mērķis ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, veicot ražošanas ēku siltināšanu, veicot ieguldījumus ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās un veicot apkures sistēmas maiņu no fosilās apkures sistēmas uz atjaunojamajiem energoresursiem.

VARAM pieņēma lēmumus par 49 līgumiem par uzņēmumiem 18 nozarēs – finansējuma saņēmēji darbojas gan pārtikas produktu ražošanā, gan kokapstrādē, poligrāfijas nozarē un virknē citās.

Finansējums paredzēts dažādiem kompleksiem risinājumiem, tai skaitā ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem, ieguldījumiem esošajās ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanai.

Kopējais Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums šiem projektiem ir 8 125 242,34 lati, maksimālā summa vienam saņēmējam – 500 000 lati. Pašu uzņēmumu līdzfinansējums ir 55% lielajiem komersantiem un 45% mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem.

Par konkursa organizēšanu atbildīgā iestāde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Projektu īstenošanas uzraudzību veic valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību Vides investīciju fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas