Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

RD Vienotība prasa Radzeviča atstādināšanu

Partijas Vienotība Rīgas frakcijas deputāti pieprasa Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča atstādināšanu no amata, trešdien pēc tikšanās ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, lēmuši frakcijas deputāti.

"Domes lēmums saskaņot vienlaicīgi notiekošus konfrontējošus pasākumus ir politiska provokācija. Rīgas domes amatpersonas rīkojušās pretrunā likumam Par sapulcēm, gājieniem un piketiem, nenodrošinot mierīgu un cilvēka cieņai atbilstošu 16. marta pasākumu norisi, un tām jāatbild par savu rīcību," uzsver  Vienotības deputāti.

"Uzskatu, ka Rīgas domes rīcība, neņemot vērā Drošības policijas atzinumu un neko nedarot, lai jau iepriekš novērstu konfrontāciju 16.martā, bija ciniska provokācija. Leģionāriem ir tiesības pieminēt savus kritušos un saskaņā ar likumu darīt to netraucēti. Pašvaldība varēja pārcelt antifašitu pasākumu pie Uzvaras pieminekļa vai vismaz pāris kvartālu tālāk. Pazemojošo situāciju pie Brīvības pieminekļa izraisīja izpilddirektora bezdarbība – viņam par to jāatbild," uzsvēra Vienotības Rīgas vēlēšanu saraksta līdere Sarmīte Ēlerte.

Jau ziņots, ka leģionāru atceres pasākuma un viņu pretinieku piketa laikā pie Brīvības pieminekļa sestdien īslaicīgi aizturēti pieci cilvēki un kopumā, policijas vērtējumā, 16.marta pasākums noritējis nedaudz saspringtākā gaisotnē nekā iepriekšējos gadus.

Pēc 16.marta notikumiem pie Brīvības pieminekļa Nacionālā apvienība (NA) pirmdien lēma par prasību demisionēt iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), jo policija pieļāvusi, ka pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībnieku pretējās nometnes pārstāvji - biedrības Apvienība pret nacismu aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi.

Vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības aktīvistiem aiz barjeras, lai izslēgtu skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Tikšanās laikā  Vienotība norādīja, ka nav skaidrs, kāpēc Rīgas domes vadība ignorēja iepriekš no Drošības policijas saņemtos brīdinājumus par iespējamām nekārtībām. Vienotības deputāti atgādināja, ka Rīgas dome citus gadus, kad apdraudējuma līmenis ir bijis zems, 16. marta pasākumus aizliedza, savukārt šogad rīkojusies pretēji.

Domei, saskaņā ar likumu bija iespējas noteikt citu vietu, laiku vai veidu šim pasākumam, piemēram, liegt izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas, pauda Vienotības frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Rīgas pilsētas izpilddirektors frakcijas sēdē taisnojās, ka tiesa vienmēr atceļ domes noteiktos aizliegumus, tomēr Vienotības frakcijas deputāti uzskata, ka tas ir nepamatoti, jo iespējamais apdraudējums katrā situācijā jāvērtē konkrēti un šoreiz pieteiktā skaņu aparatūra bija jāvērtē kā sevišķi apstākļi.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas